Annons:

Mattias Karlin får klara sig utan flera spelare i kvällens bortamatch mot Tingsryd.

VIK-spelare har drabbats av körtelfeber – måstematch i kväll

Det allsvenska kontraktet är redan i hamn. Nu jagar Västerviks IK en playoff-plats i de två sista omgångarna.
– Drömscenariot är förstås att vi har allt i egna händer inför den sista omgången, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Annons:

Med två omgångar kvar i Hockeyallsvenskan är Västervik nia i tabellen. Upp till åttan Södertälje på den sista playoff-platsen skiljer det tre poäng. Även sjuan Karlskrona är inom räckhåll, men är fem poäng före VIK. Ett plus för Västervik är att laget har bättre målskillnad än både Södertälje och Karlskrona.

– Vi vet om läget och att det troligen är sex poäng som gäller för att vi ska ha någon chans. Sen får vi hoppas att Södertälje tappar tre poäng. Tyvärr har vi haft några kryss på slutet samtidigt som Södertälje har gått starkt. Det är bara att gilla läget och försöka att reparera skadan, säger Mattias Karlin.

Drabbats av körtelfeber

För VIK återstår Tingsryd borta i kväll och Vita Hästen hemma på fredag.

– Historiskt sett är Tingsryd starka hemma och de har en del att spela för om man säger så. Det kommer att bli krig, så är det. Kan vi kriga till oss tre poäng mot Tingsryd kommer vi ha som sämst samma läge inför den sista matchen, förhoppningsvis bättre. Drömscenariot är naturligtvis att vi har allt i egna händer inför den sista omgången, säger Mattias Karlin.

I Västervikslägret kan det rapporteras att reservmålvakten Isak Ragnevad missar resten av säsongen på grund av körtelfeber. Backtrion Andreas Frisk, Niklas Folin och Erik Ullman missar också matchen mot Tingsryd.

På pluskontot jämfört med senast kan VIK räkna in Alfred Andersson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt