Annons:

SUPERSKRÄLLEN: IK OSKARSHAMN UPP I SERIELEDNING

Vimmerbyfostrade Markus Modigs saknades när IK oskarshamn i kväll hemmaslog Djurgården och gick upp i toppen av SHL.

SUPERSKRÄLLEN: IK OSKARSHAMN UPP I SERIELEDNING

Serieledning efter fyra omgångar. Hur smakar det, alla ni IK Oskarshamns-supportrar? I kväll slog nykomlingen i SHL tidigare tabellettan Djurgården med 3-2 i en fullsatt och kokande hemmahall.

Annons:

Efter suddenförlusten borta mot Skellefteå i SHL-premiären har IK Oskarshamn tagit tre raka segrar och bara släppt in tre mål. Då räknar vi in lördagskvällens 3-2-seger mot Djurgården inför full hall, 3275 personer. Tio inspelade poäng och serieledning efet fyra omgångar alltså.

Skapade stor dramatik

Tyler Kelleher hängde upp 1-0 i krysset i mitten av den andra perioden. Och när Pontus Nätterberg sedan åkte sig fri och la in 2-0 med en backhand i början av tredje perioden lyfte taket.

För att inte tala om när Kelleher rakade in en retur till 3-0 med fem minuter kvar av matcher. Målet kom bara sekunder in i ett powerplay där Djurgården hade varit för många spelare på isen.

Då kändes dittills fullpoängaren Djurgården som ett slaget lag. Men man lyckades skaa stor dramatik trots ont om tid.

Williamssons nolla spräckt

Duktige IKO-keepern Tex Williamssons målnolla spräcktes dock med 04.23 kvar att spela. Simon Johansson skickade in pucken i röran framför IKO:s mål, och helt plötsligt var det match igen.

Med två och en halv minut kvar att spela tog Djurgården ut målvakten, och med 01:17 kvar fick Djurgården rejäl vittring då Patrik Berglund, Djurgårdens NHL-värvning, satte 3-2.

Djurgården tryckte på för allt man hade under den sista minuten och skapade brutal press i Oskarshamns zon, men segern till hemmalaget.

"Vi var mycket bättre"

– Jag tycker att vi var ett mycket bättre lag idag. De försvarar sig hyfsat bra, men vi måste få in mer puckar på kassen, sa Djurgårdens Patrik Berglund till C More efter matchen.

Oskar Nilsson hade näst mest speltid i IK Oskarshamn, och tyckte så här:

–    Vi gör en bra match, följer vår plan och jobbar utifrån den. Vi tror på den modell vi spelar efter och har många skickliga backar som kan spela sig ut ur zonen.

–   Samtidigt är vi ödmjuka inför uppgiften. Det är i de tunga månaderna, i november, december och januari, som det avgörs. Det handlar om att ha respekt mot varandra och mot systemet, men samtidigt ha glädjen även i stunder då det kanske går tungt.

I Oskarshamn saknades ikväll skadade Vimmerbyfostrade Markus Modigs.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt