Annons:

Tungt återbud för VIK inför matchen mot serieledaren

Mattias Karlin, tränare för Hockeyallsvenska lagt Västerviks IK.

Tungt återbud för VIK inför matchen mot serieledaren

Fem raka nollpoängare följdes upp av en stark insats hemma mot topplaget Timrå senast. Bra spel och en pinne efter overtime var ett klart fall framåt för Västerviks IK. I morgon kväll väntar en ny blytung uppgift.

Annons:

Björklöven har hittills imponerat stort i Hockeyallsvenskan. Efter nio omgångar toppar laget från Umeå tabellen med 23 poäng, och hemma i A3 Arena är man fortfarande obesegrat den här säsongen.

– För oss handlar det mycket om att städa undan de första tio minuterna och ta bort deras energi. Sedan får vi ta det därifrån. Björklöven är ett lag som spelar med bra fart och har en mycket duktig målvakt, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Och det är ju svårt att säga emot honom. Det tungt AHL-meriterade nyförvärvet i Björklövens kasse, 29-årige amerikanen Joe Cannata från Utah Grizzlies, snittar hittills brutala 95,40 %.
– Nu vet jag ju inte om han kommer stå mot oss, men jag antar det, säger Karlin.

Ser allt bättre ut 

Västervik har varit inne i en svacka, men i de senaste två matcherna har det sett bättre ut. Man pressade AIK men förlorade genom ett sent avgörande mål, och senast räddade man en pinne hemma mot Timrå genom en kvittering med bara halvminuten kvar.

– Det handlar om att vi måste förstå att vi har en motståndare också. I matchen mot Timrå kom de ut med ett helt annat självförtroende än vad vi hade. Sedan jämnade vi ut det efter hand. Ligan är så jämn att skillnaden i varje match handlar om inställning och dagsform.

– Vi möter bra lag hela tiden och måste ta färre felbeslut och göra färre misstag än vad vi har gjort tidigare. Men jag håller med – vi har sett mycket mindre av det den varan de senaste två matcherna. Vi kan inte ge bort chanser, utan motståndarna måsta skapa dem utifrån att de själva gör något bra, säger Karlin.

Öhman sjuk 

VIK-truppen åkte norröver på måndagen. Natten till tisdagen spenderas på hotell i Örnsköldsvik. I Ö-vik värmer man sedan på tisdagsmorgonen och åker sedan vidare de tiotalet milen till Umeå.

Strax innan avfärd från Västervik drabbades laget av ett tungt återbud.

– Tyvärr har Victor Öhman blivit sjuk, så han är inte med. Därför kommer det bli en del rotationer i kedjorna, men vi vet ännu inte riktigt hur, säger Mattias Karlin.

 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt