Trion glänste i kväll – har Västervik hittat sin superkedja?

Victor Öhman gjorde en lysande insats i kväll och svarade för tre poäng. Foto: Ossian Mathiasson

Västervik kom till fredagens hemmamatch mot Almtuna med vind i seglen. Förra omgångens något överraskande 3-0-seger borta mot Västerås följdes upp av en spel- och målmässig överkörning och segersiffrorna skrevs till 6-3, mycket tack vare kedjan Victor Öhman-Rob Bordson-Darren Nowick.

Hemmalaget i rött inledde matchen i högt tempo med kreativt anfallsspel och radade upp chanser, utan utdelning. Det dröjde nästan nio minuter innan gästerna ens hade en målchans. Trots det var det, ologiskt nog som hockey ofta är, gästerna som tog ledningen. Almtuna fick straff. En straff som Tobias Åhström kallt satte bakom duktige Samuel Ward i hemmaburen.

– Det är alltid tufft att släppa in första. En lite sur start och jobbig uppförsbacke, säger Ward om inledningen.
Målet gjorde att VIK tappade lite i spelet, men laget studsade snabbt tillbaka.

Med knappt fyra minuter kvar av perioden kom så en mycket välförtjänt kvittering. Darren Nowick slog in en retur efter fint förarbete och hårt jobb av Victor Öhman.

Kom tillbaka två gånger om

I början av mittperioden tvingades VIK till matchens första numerära underläge. Det såg länge bra ut och det var snarare VIK som skapade chanser, trots en spelare mindre på isen. Ändå, precis som i första perioden, gjorde Almtuna mål. Villiam Haag kom förvånansvärt ren med Ward och gjorde inget misstag.

– Det är starkt att komma tillbaka från underläge två gånger. Jag tycker vi spelat bra senaste två, även mot Modo där det inte blev poäng, men vi dippar lite för mycket fortfarande. Långa stunder är vi jättebra, sedan dippar vi och släpper till lite i onödan, säger Ward.

Ja, Västervik kom tillbaka en gång till. Efter halva matchen, i numerärt överläge, pricksköt Victor Öhman in 2-2, till synes rakt igenom en Almtunaspelare.

Körde över gästerna ordentligt

I tredje perioden var det en rejäl överkörning från de rödblå. Redan efter tre minuter satte Peter Krieger 3-2 på ett direktskott.

Dryga minuten senare gjorde Rob Bordson ett av karriärens enklare mål när han bjöds på ett vidöppet mål efter magnifikt förarbete av Öhman och Nowick. 4-2.

Tre minuter senare? Darren Nowick. 5-2 efter en riktig upprullning av Almtunaförsvaret.

Almtuna reducerade strax därefter, men det var inget som bekom Västervik nämnvärt i afton. Laget fortsatte spela vägvinnande och smart. Matchens sista mål satte Jacob Bjerselius från egen zon när Almtuna plockat ut målvakten i sin reduceringsjakt med två minuter kvar.

Förstakedjan med Öhman-Bordson-Nowick var fullständigt briljant matchen igenom och förlade den mesta av sin speltid i Almtunas zon. Öhman svarade för 1+2, Bordson för 1+2 och Nowick för 2+1 (läs Nowicks tankar i separat artikel senare).

– Det är jätteskönt med två raka vinster, det är viktiga poäng. Vi har revansch att utkräva på Kristianstad på söndag (förlust 0-2 senast), avslutar Samuel Ward.