DÅLIG MITTPERIOD BLEV VÄSTERVIKS FALL

Västerviks IK förlorade dagens match mot Kristianstad med 1–4. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

En svag insats med tre insläppta mål i mittakten blev avgörande. Västerviks IK föll tungt med 1–3 mot nykomlingen Kristianstads IK.

Västerviks IK har gjort flera starka insatser på sistone och vunnit mot både Västerås IK (3­–0) och Almtuna IS (6–3) tidigare i veckan. Laget hade chansen att lyfta i tabellen vid seger mot Kristianstad och hade en 1–0-ledning efter 20 minuters spel.

Darren Nowick, två mål och en assist i senaste matchen mot Almtuna, gjorde 1–0 efter drygt fem minuter, assisterad av formstarke Rob Bordson och Niklas Folin.

Det som hände i andra perioden vill Västervik helst glömma. Kristianstad gjorde 1–1 efter 26.48 och både 2–1 och 3–1 kom inom loppet av nio sekunder (!). Kristianstads 3–1-mål

Västervik tog ut målvakten Samuel Ward med nästan tre minuter kvar av matchen i jakten på en reducering. I stället kom Kristianstads avgörande 4–1-mål i tom kasse efter 58.15.

När lagen möttes tidigare under säsongen slutade det också med en seger för Kristianstad.

Fakta

Kristianstad–Västervik 4–1 (0–1, 3–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (4.46) Darren Nowick (Rob Bordson, Niklas Folin)

Andra perioden: 1–1 (26.48) Fredrik Hansson (Amil Krupic, Johan Lundgren), 2–1 (33.48) Anton Heikkinen (Kalle Miketinac, Tony Pappila), 3–1 (33.57) Malte Sjögren (Gustav Wilman Borvik)

Skott: 44–29 (18–11, 16–9, 10–9)

Utvisningar, KIK: 2x2 min, VIK: 2x2 min