Plant avgjorde för Västervik i förlängningen

Adam Plant avgjorde för sitt Västerviks IK i matchen mot serieledande Karlskoga. Foto: Ossian Mathiasson

För andra matchen i rad hade Västerviks IK ledningen in i den tredje perioden. För andra matchen i rad gick matchen till overtime. Men den här gången var det Västerviks som fick med sig bonuspoängen.

Västerviks IK gjorde en riktigt stark första period mot serieledarna i HockeyAllsvenskan, BIK Karlskoga – framför allt de första tio minuterna.

VIK fick möjlighet att spela med en man mer redan efter 19 sekunder, och att laget inte tog ledningen där kan endast tillskrivas BIK-målvakten Henrik Lundberg.

Västervik parkerade i Karlskogas zon i två minuter och Lundberg svarade bland annat för två sanslösa räddningar där VIK.spelare hade öppet mål.

Under den andra halvan av perioden jämnade gästerna ut spelet en aning. 0-0 efter 20 minuter, men spel- och chansmässigt klart övertag för Västervik.

Farliga VIK-chanser

Den andra perioden blev en ganska händelselös historia. Karlskoga klev högre upp i banan, det blev lite tajtare och framför all grinigare.

De farligaste chanserna skapade VIK i slutminuterna. Först var det Erik Nyström som åkte sig fri, drog målvakten, placerade pucken mellan benen på målvakten men utanför. I powerplay var sedan Rob Bordson nära att få in pucken i power play.

Snabbt VIK-mål

Mållöst när den tredje perioden drog igång. Men det skulle det inte vara länge till. Redan efter 15 sekunder tog VIK ledningen, då endast några sekunder återstod av det numerära överläget. Slagskott från blå linjen av Peter Krieger och styrning av Lukas Wernblom.

Men du vet ju hur länge glädje brukar vara. Två minuter senare tog BIK:s Calle Berglund pucken i egen zon, satte fart över hela banan, tog sig hela vägen och hängde in 1-1 till höger om Samuel Ward i VIK-kassen.

Fin chans att avgöra

Med en och halv minut att spela fick VIK ett gyllene läge att avgöra matchen då BIK:s Alexander Anderberg rammade Peter Krieger och fick två minuters utvisning för det.

Men trots det, och trots en del chanser åt båda håll tidigare under slutperioden, blev det inga fler mål under ordinarie tid. 1-1 efter 60 minuter alltså, och matchen till förlängning.

Plant avgjorde

En minut och 21 sekunder in i den hamnade Krieger åter i händelsernas centrum, men denna gång var det han som blev utvisad.
Spel fyra mot tre för Karlskoga, men närmare än ett skott i stolpen kom man inte.

Avgörandet kom istället med 19 sekunder kvar, då Darren Nowick frispelade Adam Plant, som fick se avslutet gå in.

Två välbehövliga och ändå rättvisa poäng till Västervik.

Nästa match redan hemma på fredag mot Timrå.