Annons:

VIK-tränaren efter segern:

Foto: Ossian Mathiasson

VIK-tränaren efter segern: "Nog bland det bästa jag sett"

Västerviks IK imponerade hemma mot serieledande Karlskoga och vann med 2-1 efter förlängning.
– Nog bland det bästa jag sett, berömmer VIK-tränaren Mattias Karlin.

Annons:

Under de tio första minuterna körde Västervik över serieledande Karlskoga fullständigt. Man hade då skapat fyra-fem kalaslägen och ledde skottstatistiken med 9-1.

– Det är nog bland det bästa jag har sett från oss. Vi hade energi, vann kanterna och skapade lägen – dessutom mot ett mycket bra lag, säger Västerviks tränare Mattias Karlin.
– 2-0 eller 3-0 efter den första perioden hade inte varit missvisande, men det går inte att gräma sig över det efter en sådan här insats.

"Har en jävla offensiv" 

Nej, för VIK ska inte bara ha beröm för de första tio minuterna, utan för hela matchen. Inte minst defensivt, då man ställdes mot ett lag som brukar beskrivas som rejält framtungt.

– De ha en jävla offensiv, och det var så skönt att få bort den under stora delar av matchen. Visst, de får lite press på oss vid några tillfällen, men lustigt vore det väl annars, menar Karlin.

"Skönt med sent avgörande"

Bortamatchen mot Tingsryd senast slutade med en tappad tvåmålsledning sent i den tredje perioden, och sedan förlust i overtime. När VIK tog ledningen med 1-0 mot BIK Karlskoga i slutperioden i kväll, och sedan nästan omgående fick se 1-1-pucken fara in, var det nog många i hemmahallen som tänkte tillbaka på matchen i måndags kväll.

Men se nu gick det bättre. Adam Plant avgjorde i overtime när bara 19 sekunder återstod av matchen.

– Jag kan ju inte neka till att det var ganska skönt att få ett sent avgörande i dag, inte minst med tanke på det som hände senast, medger Mattias Karlin.

VIK-duo klev av 

Både Oscar Pettersson och Victor Öhman fick kliva av matchen. Oscar sedan han fått en felskär och brakade in i sargen i slutet av den första perioden, och Victor i den andra perioden sedan känningar av en skada blev allt värre ju längre matchen led.
– Det verkar ha gått okej med Oscar, men Victors status vet vi inte än. Vi får se om de kan vara med mot Timrå hemma på fredag, säger Mattias Karlin.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt