Annons:

VIK-backen Erik Gustafsson lånas ut till Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

VH lånar in back från VIK inför derbyt: "Rutinerad spelare"

Vimmerby Hockey har fått gå hårt på få backar den senaste tiden. Nu kommer en glädjande nyhet för VH-fansen. I matchen mot Nybro Vikings lånar VH in Erik Gustafsson från Västerviks IK.
– Han kommer ge oss en trygghet, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Erik Gustafsson, med fyra säsonger för VIK Allsvenskan i bagaget, tränade med Vimmerby på torsdagen och kommer att lånas ut till klubben i två matcher.

– Han kommer vara med minst en match, men det är planerat två matcher, men vi tar det match för match och får se. Det beror på hur det ser ut för Västervik också, säger VH-tränaren Phil Horsky. 

Vad betyder det att få in honom?

– Det betyder väldigt mycket. Han är stabil, lite äldre och rutinerad och det märks att han har spelat på allsvensk nivå. Han kommer hjälpa oss med trygghet och det är kul att få in honom. Han ger oss en trygghet.

Att få in Erik Gustafsson gör även att andra backar kan avlastas lite.

– Adam (Lindblad) har gjort ett bra jobb, men det har varit mycket istid på många och ingen ska överbelastas så vi inte riskerar några skador. Vi måste avlasta de andra eftersom vi har match fredag, söndag och onsdag. Vi behöver dela upp istiden lite bättre och avlasta vissa spelare.

Backen står noterad för 18 matcher hittills i år i VIK, men har inte gjort någon poäng.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt