Annons:

Derbybataljer väntar VH och VIK i försäsongscup – så är läget i lagen

Vimmerby Hockeys nye tränare Phil Horsky vill se att hans lag spelar bra hockey i 60 minuter mot Tranås i kväll. Foto: Linus Johansson

Derbybataljer väntar VH och VIK i försäsongscup – så är läget i lagen

Det blir heta och intressanta derbybataljer de kommande dagarna. Vimmerby Hockey, Västerviks IK och Tranås AIF möts i Sandströms Trophy.

Annons:

Tranås mot Vimmerby i kväll, Västervik mot Tranås i morgon kväll och Västervik mot Vimmerby på lördag eftermiddag. 

Det är vad som väntar i årets upplaga av försäsongsturneringen Sandströms Trophy. 

"Var lite kaos"

För Vimmerbys del blir det träningsmatch nummer tre och fyra i ordningen efter två inledande vinster mot Hockeyettan-kollegorna Mariestad (2–1 efter förlängning) och Hammarby (7–2). 

– Det är klart att det var lite kaos i första matchen och mot Hammarby gick det upp och ner. Nu måste vi se till att vi spelar bra hockey i 60 minuter och får in kontinuitet och jämnhet, säger tränaren Phil Horsky. 

Om drygt två veckor är det premiär för Vimmerby mot Dalen och vid denna tid på säsongen nöts det på saker som ska sitta i ryggmärgen och grunderna i spelet. 

– Nu väntar två matcher med riktig derbykaraktär och då gäller det att vi kan kontrollera känslorna. Vi måste vara lugna och ha ett tålamod i vårt spel. Det är bra att vi vill gå framåt men i de två första matcherna har vi blivit för desperata. Återigen handlar det om tålamod och att vi litar på vår spelidé, säger Horsky. 

Jardeskog är tveksam

På onsdagseftermiddagens träningspass hade VH fokus på powerplay och boxplay.

– Vi har tittat en del på video och haft individuella genomgångar med spelarna. De suger in allt som vi säger och det ser man direkt på isen. Vi har fokuserat mycket på spelet utan puck i boxplay och även rent försvarsmässigt, säger han. 

Jämfört med senaste matchen mot Hammarby är Ludvig Jardeskog ett osäkert kort på grund av sjukdom.

– Jardeskog kommer förmodligen vila. Han gör alltid sitt jobb på isen och jag vet vad jag får av honom.  

"Olle är monsterfysisk"

Junioren Olle Engqvist, född 2000, väljer Horsky att testa mot Tranås och Jacob Isaksson gör sin första match för säsongen. Både Olle och Jacob går in på de ordinarie backplatserna medan Hugo Pettersson är sjundeback. 

– Jag tycker att Olle är monsterfysisk för sin ålder. Han har tränat stenhårt i sommar och förtjänar sin chans, det måste vi uppskatta. 

Nyförvärvet Tomas Rydén vaktar kassen och på forwardssidan är samtliga spelare med. 

– Jag ser fram emot att se vilka som spelar med bröstet ut och tar för sig och vilka som åker runt och gömmer sig. Det är sådana matcher som man vill spela, säger Horsky. 

Stark försäsong av VIK

Även allsvenska Västervik har fått en god start på försäsongen med tre raka segrar mot seriekollegorna Södertälje, Oskarshamn och Pantern. 

– Det är alltid kul att vinna matcher men vi kan inte dra för stora växlar av det. En försäsong är alltid en försäsong, säger tränaren Mattias Karlin. 

Finns det något speciellt i spelet som har funkat?

– Vi har haft ett mycket bra målvaktsspel från Kruse (Emil) och Östlund (Viktor), vilket är en bra start. Jag tycker även att vi är bra på att ta vara på chanserna och det finns matchvinnare i truppen. I den ena matchen är det en kedja som kliver fram och i den andra är det någon annan, säger Karlin. 

Jones spelar sin första match

Nu väntar två möten mot division 1-motstånd och Mattias Karlin kräver samma inställning och hårda arbete som i de senaste matcherna.  

– Jag vill se att grabbarna gör sitt yttersta, det är där det börjar. Går man in med fel inställning till en match så förlorar man ofta. Det krävs att vi gör ett gediget jobb även om det är två division 1-lag. 

Kellen Jones, som anlände till Västervik förra måndagen, gör sitt första framträdande i VIK-dressen på fredag och spelar center mellan Jonathan Rodensjö och Filip Suchý. VIK har alla spelare tillgängliga förutom backen Kevin Schulze och forwarden Gabriel Desjardins, som ansluter till truppen den 10 september. Emil Kruse står i kassen mot Tranås.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt