Annons:

Formsvagt Västerviks IK i ny svår match

För Matiias Karlin och hans Västerviks IK väntar på onsdagen en ny svår match i HockeyAllsvenskan. Foto: Ossian Mathiasson

Formsvagt Västerviks IK i ny svår match

Fyra raka förluster och 5-17 i målskillnad. Efter ett antal starka insatser i HockeyAllsvenskan har VIK haft det tungt. På onsdgskvällen väntar Vita Hästen borta. 

Annons:

Efter den imponerande bortasegern med 4-1 mot Modo för två veckor sedan väntade en tung period för Västerviks IK i HockeyAllsvenskan.

Inte bara så till vida att det väntade fyra matcher på sex dagar mellan lördag 7 december och fredag 13 december (notera datumet), utan framför allt resultaten i dem.

Lördag: Västerviks IK-Västerås IK 4-6.

Måndag: Västerviks IK-Södertälje SK 0-3.

Onsdag: Almtuna IS-Västerviks IK 4-1.

Fredag: Västerviks IK-Kristianstads IK 0-4.

"Alldeles för låg nivå"

– I två av de tre senaste matcherna tycker jag att vi håller en alldeles för låg nivå. Senast mot Kristianstad tycker jag ändå att vi gör det okej. Grejen är ju att vi måste göra mål – i den matchen har vi verkligen lägena för det, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

– Även om siffrorna mot Kristianstad var bedrövliga, så var det ändå spelmässigt ett steg framåt.

Noll poäng och 5-17 i målskillnad på de fyra senaste matcherna sätter sig ju av naturliga skäl i huvudet på spelarna.

– Det är klart att det blir frustrerat. Dessförinnan hade vi gjort ett antal bra matcher i rad, så det här kom lite oväntat, säger Mattias Karlin.

Bättre borta än hemma

På onsdagen väntar antagonisten Vita Hästen på bortaplan.

– Vi har levererat bra på bortaplan under hela säsongen, så det känns nästan skönt att ha bortamatch nu, säger Mattias Karlin halvt på skoj.

Detta visar också statistiken. VIK är seriens näst sämsta hemmalag med bara 13 poäng på 15 hemmamatcher. På bortaplan har man tagit 17 poäng.

Vad tror du att det beror på?

– Jag vet inte, det finns nog inget facit. Generellt kan man väl säga att vi gör fler misstag hemma. Kanske är det ett tecken på att vi vill för mycket, och att det blir fel istället.

Duo saknas 

Till onsdagens match mot Vita Hästen saknas fortfarande VIK-keepern Samuel Ward. Målet vaktas istället av Daniel Marmenlind. HV 71-lånet Adam Åhman är tillbaka i Jönköpings-klubben.

Saknas gör också Kim Johansson och Niklas Folin.

Inför matchen ligger Västervik på tolfte plats i serien, en poäng före Mora under den negativa kvalstrecket.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt