Osannolik tavla i sista sekunden fällde VIK - förlorade på straffar

Victor Öhman gjorde Västerviks första mål i förlustmatchen borta mot BIK Karlskoga.

När 59:59 var spelat hade Västervik tre poäng borta mot topplaget Karlskoga. Till slut fick man lämna isen med en pinne istället. Hemmalagets kvittering kom efter en makalös målvaktstavla av lånet från Karlskrona, Arvid Ljung.

Senast Västervik mötte Karlskoga i Nobelhallen slutade det med en förnedrande 9-1-förlust.

I kväll var det ett helt annat VIK vi fick se – helt utan respekt för topplaget. Dessutom hade man en starkt spelande inlånad målvakt från seriekollegan Karlskrona, Arvid Ljung – åtminstone var han det i 59 minuter och 59 sekunder.

Ledningsmål av Öhman

VIK tog ledningen genom Victor Öhman drygt tolv minuter in i den första perioden. Måltjuven pricksköt in sitt elfte mål för säsongen. Dittills hade Karlskoga haft ett visst övertag, men målet vände på matchbilden.

Mittperioden började strålande för Västerviks IK. Redan efter 27 sekunder hittade Rob Bordson det vänstra krysset när hemmalagets Jesper Kokkonen just hade blivit utvisad.

Tre raka utvisningar

Därefter blev det tyngre för VIK. Laget åkte på tre raka utvisningar i tät följd. Visserligen redde man ut dessa, men i samband med att den första hade gått ut kom Karlskogas reducering.

Det var den förre VIK-backen Dennis Fröland som hittade en lucka hos Arvid Ljung som ingen trodde fanns.

Med fem minuter kvar av mittperioden var VIK äntligen fulltaligt igen, och då dröjde det inte länge innan Västerviks 3-1-mål satt.

Victor Wänghult var påpassligt framme på en målvaktsretur efter skott från Lukas Wernblom.

En lång hemmapress

Den tredje perioden blev en lång hemmapress för att komma i målmässig kontakt.

VIK spelade dock disciplinerat och fredade sitt mål i sju minuter. Då klev Jesper Kokkonen fram och rakade in en retur – 17:e målet för säsongen för den förre Vimmerby Hockey-forwarden.

Med drygt två minuter kvar att spela plockade hemmalaget ut sin målvakt, och man etablerade hårt tryck mot VIK-kassen, men VIK höll undan – fram till matchens allra sista sekund

Osannolik målvaktstavla

En osannolik målvaktstavla grusade då Västerviks planer på tre poäng. En lös lyftning från mittzonen seglade förbi en helt oskymd Arvid Ljung och in i mål.

Kommer du ihåg Tommy Salos klassiska tavla i OS i Salt lake City? Det här var ännu värre.

Domarna kontrollerade om tiden hade varit ute, men det återstod ett par tiondelar när pucken gick över mållinjen.

Immo avgjorde på straff

I förlängningen åkte Västervik på en utvisning med tre minuter kvar att spela. Återigen stenhårt tryck mot VIK-kassen, men inget mål.

Matchen till straffar och där visade sig Karlskoga vara starkast. Tor Immo satte enda målet mellan benen på Arvid Ljung.

Två oerhört tunga tappade poäng för VIK i kampen om att undvika en negativ kvalplats. Samtidigt som en poäng borta mot Karlskoga är starkt.