Annons:

UPPGIFTER: IK OSKARSHAMNS TRÄNARE FÅR SPARKEN

IK Oskarshamns tränare Håkan Åhlund uppges få sparken av klubben. Foto: Ossian Mathiasson

UPPGIFTER: IK OSKARSHAMNS TRÄNARE FÅR SPARKEN

IK Oskarshamns tränare Håkan Åhlund får sparken. Det uppger tidningen Expressen i dag. En källa inom klubben berättar för tidningen att Åhlund utövar ”ren mobbning”.

Annons:

Enligt uppgifter till SportExpressen kommer beslutet att verkställas under det landslagsuppehåll som nu stundar.

Tidningen skrev i höstas om ett infekterat bråk mellan Åhlund och sportchefen Daniel Stolt, vilket mynnade ut i att IKO anställde Thomas Fröberg som general manager.

Utnyttjade option 

För några veckor sedan meddelade Håkan Åhlund om att han utnyttjat sin option i avtalet att lämna Oskarshamn efter den här säsongen. Malmö har ryktats som ny klubbadress.

Nu skriver Expressen att anställda i klubben vittnar om en tränare som försöker göra sig omöjlig, och att klubben därför nu beslutat sig för att inte behålla honom.

Facket har kopplats in 

Enligt vad tidningen erfar har facket kopplats in på ett ärende där Åhlund utövat mobbning och härskarteknik mot en anställd. Åhlund ska även ha fått en skriftlig erinran av klubben.

– Det finns spelare i den här truppen som känner sig riktigt mobbade. En helt orimlig situation för en klubb som spelar på högsta nivå i Sverige, säger en person inom föreningen till SportExcpressen.

"Håkan har kontrakt" 

Detta är dock uppgifter som klubbchefen Martin Åkerberg inte vill kommentera. Dock säger han följande:

– Håkan har kontrakt resten av denna säsong. Jag kan dementera att han har fått sparken, säger klubbchefen Martin Åkerberg.

Håkan Åhlund själv förnekar att han ska ha fått någon skriftlig reprimand. 

– Jag utövar ingen mobbning. Vi är en elitverksamhet. Jag gillar att tävla och vinna, och jag bedöms i mitt jobb för sportsliga resultat. Men jag kan säkert uppfattas som obekväm för jag är kravställande, säger han.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt