Annons:

Hockeyallsvenskan startar den 2 oktober med ett annorlunda upplägg. Foto: Arkivbild

Då startar Hockeyallsvenskan – med annorlunda upplägg

Nu står det klart när Hockeyallsvenskan 2020/21 startar. Den 2 oktober spelas premiäromgången. Det blir dessutom ett annorlunda upplägg. 

Annons:

Redan i våras kom Hockeyallsvenskan och samtliga klubbar överens om att starta ligan tidigast den 1 oktober på grund av rådande läge kring covid-19 och de nuvarande publikrestriktionerna. 

Nu kommer beskedet. Den 2 oktober blir det premiär i Hockeyallsvenskan, skriver Hockeyallsvenskan.se. Det blir också ett nytt serieformat, där ligan genom ett slutspel kommer kröna en mästare i den Hockeyallsvenska finalen. 

Vinnaren där går rakt upp i SHL. 

"Coronapandemin slår hårt mot samhället och de HockeyAllsvenska lagen är inget undantag. Det är av yttersta vikt för klubbarnas och ligans överlevnad att matcherna kan spelas inför publik eller att ett betydande ekonomiskt stöd erhålles. Annars riskerar flertalet svenska städer att bli av med deras stolthet i form av deras hockeylag. Publiken är det som gör HockeyAllsvenskan och det är med stor sorg vi konstaterar att det finns en risk att supportrarna kanske inte kommer kunna följa sitt lag från läktaren och sjunga fram laget till seger. Ligan hoppas på snabbt beslut kring publikfrågan då det finns en överhängande risk att klubbarna inte kan slutföra säsongen om den spelas utan publik eller utan ekonomiskt stöd", skriver Hockeyallsvenskan.se.

Just nu pågår arbetet med ett korrigerat spelschema som kommer att presenteras inom kort. 

 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA BOSTÄDER

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt