Annons:

VIK-forwarden dagen efter svåra skadan:

VIK-forwarden Simon Krekula berättar om den svåra skada han ådrog sig i gårdagens match mot Vita Hästen. Foto: Privat

VIK-forwarden dagen efter svåra skadan: "Tänkte att det bara var en smäll"

VIK-forwarden Simons Krekulas skada i gårdagens match var tyvärr precis så illa som befarat. I dag går Krekula hemma i Västervik med en nygipsad arm.
– Handleden är bruten, suckar den otursförföljde forwarden.

Annons:

Västervik IK:s nyförvärv Simon Krekula lämnade gårdagens match mot sin gamla klubb Vita Hästen med ett befarat armbrott.

I går kväll röntgades han, i dag blev det skiktröntgen, och därefter gipsning.

– De har konstaterat att handleden är bruten. När jag kan vara tillbaka är ännu för tidigt att säga. Jag ska röntgas igen nästa vecka, då vet vi nog mer. Men mer än en månad och mindre än ett halvår, skulle jag tro, säger Krekula.

Skadefylld karriär 

Den 22-årige forwarden, som värvades till VIK inför den här säsongen från Vita Hästen, har en skadefylld karriär.

Vid juluppehållet för två säsonger sedan åkte Krekula på en spricka och ledbandsskada i foten, och under stora delar av fjolårssäsongen led han av nackbesvär.

I går var olyckan framme igen.

– Det gick så snabbt, men så som jag kommer ihåg det så försökte jag forechecka och fastnade med skridskon på något sätt. Jag kom med full fart in i sargen, fick handen mellan och den tog hela smällen. På något sätt vreds och klämdes den mot sargen.

Kände du direkt att handleden var illa skadad?

– Nej, jag fattade inte det på en gång. Jag tänkte att det bara var en smäll och kanske en stukning. Men förmodligen var jag så fullpumpad med adrenalin, för läkaren i båset sa nästan direkt att den var av.

Hur känns det nu?

– Väldigt tråkigt. Första tiden i Västervik har varit jättebra och jag tycker att det har startat bra för mig på isen också. Det är grymt sköna killar i laget, och vi bor många tillsammans på isen. Idag, efter jag skadade mig, har jag fått massor med hjälp med skjuts och allt möjligt.

Hur blir det med träning framöver?

– I och med att jag fick veta resultatet i dag, så har vi inte kommit så långt i planeringen. Men flåset ska jag väl kunna hålla uppe på träningscykeln i alla fall.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt