Annons:

Intressant derby i träningsmatchen mellan VIK och VH:

Västerviks IK och Vimmerby Hockey har mötts i många spännande derbyn genom åren. Här är en bild från en match för ett par år sedan. Foto: Arkivbild

Intressant derby i träningsmatchen mellan VIK och VH: "Tufft test"

Västerviks IK och Vimmerby Hockey är två rivaler inom hockeyn. I kväll möts det allsvenska laget och division 1-laget i en träningsmatch. 

Annons:

Västerviks IK har inlett sin försäsong ypperligt och tagit tre segrar på tre försök. Vimmerby Hockey har å sin sida också vunnit merparten, även om man gick på pumpen i sin senaste match mot Grums.

I kväll möts de båda lagen i ett intressant försäsongsderby. För VH är det genrep inför seriepremiären nästa vecka.

– Det ska bli jätteroligt. Jag tycker att vi har utvecklats varje vecka och varje match. Nu är det en och en halv vecka tills vi börjar serien och det är bra tajming tycker jag. Jag är nöjd med hela schemat och med det här testet som det blir mot Västervik, säger VH-tränaren Phil Horsky. 

Det är tio dagar till seriepremiären, men du tycker att det är optimalt med genrep i kväll?

– Vi har spelat sju matcher och får tid på oss att återhämta oss. Spelarna får en ledig helg och sedan får vi en veckas förberedelser. 

"Jättetufft test"

Så sent som på tisdagen plockade VIK in Eetu Tuulola från NHL-laget Calgary Flames på lån. Det är Västerviks andra NHL-lån.

– Det blir ett jättetufft test för oss. Västervik är ett jätteduktigt lag och nu har de fått in NHL-lån också. Vi vill mäta oss mot allsvenskt motstånd, det är dit vi vill och det ska bli kul att se var vi står som lag och även för individen. Hur nära är vi, vad saknas och vad krävs, det ska bli intressant att se, säger Horsky.

Vad vill du se av ditt lag?

– Framför allt det jag har sagt tidigare, att vi spelar kompakt utan puck i försvarszon, gör bra val och är noggranna med våra val. Vi behöver ta de små detaljerna mer seriöst. Det krävs att de taktiska bitarna sitter. Powerplay och boxplay har sett jättebra ut och var riktigt bra mot Grums senast. Jag hoppas att vi kan ta ett steg till där. 

Tomas Rydén vaktar kassen för Vimmerby. Pelle Ström vilas och Anton Lingström, en junior från IK Oskarshamn, är med i truppen.

Hur VIK:s lag formeras avgjordes först under värmningen på onsdagen. Klart är att Simon Krekula saknas. Vi har sökt VIK:s tränare Mattias Karlin utan resultat.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt