Vimmerby Hockey starkast i genrepet - besegrade Västervik

Pierre Gustavsson (till vänster) avgjorde för sitt Vimmerby Hockey i kvällens träningsmatch mot Västerviks IK. På pass från Anton Carlsson (till höger) satte han matchavgörande 4-3 i förlängningen. Foto: Arkivbild

Vimmerby Hockey stod upp bra borta mot allsvenska Västervik i den sista träningsmatch innan Hockeyettans seriestart. Till slut blev det VH-seger med 4-3 efter förlängning, där Pierre Gustavsson avgjorde mot sin gamla klubb.

Hemmalaget var bättre i den första perioden och hade ledningen med 1-0 efter att Saku Kinnunen skjutit från sin backplats.

Då syntes det att Västervik spelar i HockeyAllsvenskan och Vimmerby ett steg ner i systemet.

VH vände i andra

I den andra perioden var gästande Vimmerby något bättre, åtminstone första halvan.

Man fick chansen att spela fem mot tre i nästan två minuter, dock utan resultat. Strax därefter kom istället kvitteringen när Oskar Lindgren sköt, framspelad av Jakob Karlsson.

2-1 till Vimmerby kom bara minuter senare efter en spelvändning där pucken till sist hamnade hos Max Popovic. Assist återigen till Karlsson.

Efter det målet tog Västervik över, fick ett par numerära överlägen och förlade mycket av spelet till Vimmerbys zon. Kvitteringen, 2-2, kom strax innan paus. Ludvig Jardeskog, med ett förflutet i VH, sköt från blå. Assist till Alexander Anderberg och Tim Wahlgren.

Låg bakom samtliga VH:s mål

Vimmerbys, och kanske matchens, bäste spelare Jakob Karlsson låg bakom även Vimmerbys tredje mål.

Han tog puck på egen planhalva och åkte slalom igenom Västerviks försvar innan han serverade Oskar Gustavsson öppet mål.

Västervik vek inte ned sig, utan med nio minuter kvar av tredje perioden kvitterade Jacob Bjerselius under en avvaktande utvisning.

Avgjorde mot sitt gamla lag

I slutskedet av matchen tryckte Västervik på, stundtals ganska ordentligt. Vimmerby kontrade ett par gånger, men avslutningen blev mållös och förlängning tog vid.

Med knappt en minut kvar av förlängningen avgjorde Pierre Gustavsson, som spenderade många år i Västervik, för VH, fint framspelad av nye lagkaptenen Anton Carlsson.

På det stora hela en underhållande match i ganska högt tempo där det syntes att lagen är rivaler, trots att det bara var en träningsmatch.