Annons:

I morgon drar det igång på allvar för Västerviks IK – eller...?

I morgon startar HockeyAllsvenskan. För Mattias karlin och hans Västerviks IK väntar AIK inför 50 åskådare på Johanneshov. Foto: Arkivbild

I morgon drar det igång på allvar för Västerviks IK – eller...?

I morgon fredag drar det i gång på allvar för Västerviks IK. Eller? För känns det verkligen riktigt på allvar denna märkliga allsvenska säsong?
– Det är både lite ovisst och tudelat. Men ändå skönt att vi helt plötsligt spelar om poäng, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Annons:

Allsvensk hockeypremiär, AIK-Västervik på Johanneshov, NHL-kryddade spelartrupper, en förmodat stentuff Hockeyallsvenska som slänger upp dörren på vid gavel, dukat till fest, och…

Sedan var det ju det där med corona och 50 personer på läktarna också.

– Ja, det lär väl kanske inte vara så att Hovet gungar i morgon, säger Västerviks tränare Mattias Karlin och skrattar.

Oansvarigt att värva ihop lag? 

Som tränare måste man ändå tänka bort allt som har att göra med corona, tomma hallar, pengar, spelare som kommer och spelare som går.

Lättare sagt än gjort kanske? Speciellt när man, som i Karlins fall, är en tränare som är väldigt engagerad i klubbens övriga jobb.

– Ja så är det kanske. Jag har ju varit här några år nu, så visst har jag väl kanske både bättre koll internt och är mer inblandad i verksamheten än genomsnittstränaren.

– Vissa säger att det är oansvarigt att värva ihop ett lag i dessa tider. Samtidigt måste vi ju ha ett lag om vi ska hålla igång, skapa intresse och på så sätt tjäna pengar. Det är klart att vi försöker bygga laget till så låg kostnad som möjligt, men samtidigt är det en svår balansgång. Det är inte förrän efter säsongen som man vet om man har gjort sätt, säger Mattias Karlin.

Hur känner du inför starten av den här säsongen i och med allt som är runtomkring?

 – Det är klart att det har varit lite ovisst, och är ju fortfarande i vissa delar. Det är lite tudelat, och ibland kan det bara komma över en att ”vad fan är det som händer egentligen?”

– Men jag tycker nog ändå att premiärkänslorna är där. Vi vet att vi spelar om poäng helt plötsligt, och det är väldigt skönt.

Hur ser du på truppen?

– Det är riktigt bra konkurrens om platserna, och det kommer säkert behövas en sådan här säsong där spelare kommer vara borta i högre grad än tidigare. Det är ju samma här som på vilken arbetsplats som helst – vid snuva eller någon annan symptom måste de hålla sig hemma.

Hur långt kommer det räcka för VIK?

– Vi vill först och främst spelare vidare efter grundserien, så topp tio absolut. Sedan har vi inte satt några mer sportsliga mål. Självklart vill vi vinna serien, men det kanske inte är helt realistiskt.

Vilket lag gör det då?

– Björklöven och Timrå ser väldigt starka ut. De är också de mest samspelta lagen, och får bära favoritskapet.

– Därefter känns det öppnare. Säg att alla spelare som lirar i Nordamerika drar den 15 november, då kommer nog HockeyAllsvenskan se mer normal ut.

Premiärformationerna

I Västerviks IK saknas långtidsskadade Simon Krekula och Andreas Englund. Oskar Pettersson var på is för första gången i dag efter sin skada och väntas gå för fullt från och med måndag.

Sämre ställt då där ju både Zackaris Skog och Samuel Ward saknas. Daniel Marmenlind vaktar kassen, men vem som får täcka upp där bakom var ännu inte klart på torsdagskvällen.

Laget ser ut enligt nedan.

Backpar:

Michael Kapla och Saku Kinnunen.

Erik Gustafsson och Oskar Drugge.

Alfred Backlund och Ludvig Jardeskog.

Alexander Anderberg och Gustav Nielsen.

Kedjor:

Kellen Jones, Tim Wahlgren och Eetu Tuulola.

Victor Öhman, Gerry Fitzgerald och Axel Jonsson Fjällby.

Joakim Hagelin, Marcus Westfält och Viktor Liljegren.

Fabian Ilestedt, Jacob Bjerselius och Anton Blomberg/Gilbert Gabor

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt