Annons:

Underskattning största hotet för VIK mot nykomlingen Väsby

Mattias Karlin och hans Västerviks IK ställs i morgon fredag mot nykomlingen Väsby.

Underskattning största hotet för VIK mot nykomlingen Väsby

Västerviks IK har inlett HockeyAllsvenskan starkt. Efter tre omgångar är man fortfarande obesegrat, och i morgon möter man nykomlingen Väsby. Kan något annat än underskattning fälla VIK?

Annons:

Västerviks IK är obesegrat efter tre omgångar av HockeyAllsvenskan. Tränare Mattias Karlin hyllar spelet som laget presterat, men han tycker att antalet poäng är i underkant.

– Om man går efter hur det har sett ut spelmässigt borde vi ha haft nio pinnar. Men jag är jättenöjd med insatsen. Vi har en bra lägstanivå

Nykomlingen hemma

I morgon fredag tar VIK emot Väsby hemma.

Efter fyra månaders ovisshet fick Hockeyettanlaget från norra Storstockholm beskedet i augusti; Karlskrona kastas ur HockeyAllsvenskan, och ni får deras plats.

– Inget lätt jobb så klart, säger Karlin.

Och inledningen i allsvenskan har varit tuff.

Risk för underskattning?

Förutom skrällsegern med 3-1 hemma mot floppen (hittills) AIK har Väsby haft det brutalt tungt i HockeyAllsvenskan. Fyra matcher, fyra förluster, två gjorda mål och 15 insläppta.

Så skulle någon kunna klandra VIK-spelarna om det smyger sig in lite underskattning?

– Det finns inga lätta poäng, och visst påminner man killarna lite extra inför en sådan här match. Vi har snackat igenom vad som behövs, och det finns inget annat än hårt jobb varje sekund man är på isen, säger Mattias Karlin.

– Vi vet ju att de är nykomlingar, men med de orden vet vi också hur det är med nykomlingar. Det här kommer absolut inte bli någon lätt match.

Har du bra koll på Väsby?

– Vi mötte dem under försäsongen (seger med 7–2) och jag har kollat deras senaste matcher. Väsby är kanske inte lika strukturerat som vissa andra lag, men ett skridskostarkt lag som vill få ner puckarna djupt och checka hårt.

Hur är läget i VIK?

– Det ser bra ut. De som har saknats tidigare under säsongen är fortfarande borta, men inga nya skador eller sjukdomar har tillkommit.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt