Andra raka förlusten för VIK – när NHL-lånet debuterade

VIK-tränaren Mattias Karlin var nöjd över lagets insats mot Björklöven. Foto: Ossian Mathiasson

Västervik IK åkte på andra raka förlusten, när man gästade Umeå för att ta emot serieledaren Björklöven. En utvisning i slutet av matchen blev avgörande och Björklöven vann med 3-2 (2-1, 0-1, 1-0).

Västervik började matchen starkast och fick med sig två tidiga utvisningar i inledningen. I andra powerplayet tryckte VIK på för att ledningsmål men Kevin Poulin i Björklöven-målet stod i vägen.

Gästerna ägde spelet den första halvan av perioden, men det var serieledarna Björklöven som skulle få jubla först. Den förre VIK-forwarden Alexander Wiklund gav hemmalaget ledningen bakom en skymd debutant Felix Sandström, som är på lån från Philadelphia Flyers organisation.

I andra halvan av första perioden tog Björklöven över spelet mer, och kunde öka sin ledning till 2-0 när Kristoffer Söder tryckte sig mot första stolpen och lyckas få in pucken. Men Västervik kunde replikera snabbt, när lagkaptenen Joakim Hagelin kunde utnyttja Björklöven-målvaktens misstag. 2-1 stod sig perioden ut.

Öhman gjorde andra för säsongen

Västervik tog med sig självförtroendet från reduceringsmålet in till den andra perioden, och efter att ha avverkat två boxplay kunde VIK:s Victor Öhman göra sitt andra mål för säsongen med ett fint avslut på distans.

Efter kvitteringsmålet fortsatte gästerna pressa Björklöven och ville visa att man är med i matchen mot storfavoriterna. Hemmalaget hade svårt att skapa några riktigt heta målchanser i spelet fem mot fem i den andra perioden och 2-2 var resultatet inför tredje.

Kostsam utvisning för Västervik

Tredje perioden saknade de riktigt heta målchanserna, men i de sista fem hettade det till. Saku Kinnunen drog på sig en utvisning i slutet av perioden och den visade sig bli kostsa. Björklövens Oscar Steen kunde sätta dit 3-2 i powerplay.

Västerviks huvudtränare Mattias Karlin tog timeout direkt efter målet och i jakt på kvittering valde man att ta ut målvakten med en minut kvar.

Men Björklöven lyckades hålla undan och vinna matchen med 3-2. Förlusten för Västervik innebär att man ligger på en niondeplats i Hockeyallsvenskan efter fem spelade matcher.

– Jag är väldigt nöjd med insatsen, tråkigt att vi inte får någon poäng med oss. Väldigt surt när de avgör på slutet. Det känns åt helvete rent ut sagt, jävligt olyckligt med den sista utvisningen. Men jag tycker vi gör många bra saker mot ett lag med bra självförtroende, säger VIK:s huvudtränare Mattias Karlin till Dagens Västervik.

Karlin tycker att laget förtjänade mer utvisningar med sig i matchen och lyfter lagets målvakt Felix Sandström som gjorde sin första match för klubben.

– Felix gör en väldigt bra match, han har inte spelat på länge men tycker han gör det bra.