Annons:

Coronautbrott stoppar Oskarshamns match

Det blir ingen match mot Linköping för Oskarshamn i morgon. Foto: Arkivbild

Coronautbrott stoppar Oskarshamns match

Det blir ingen match för IK Oskarshamn mot Linköping i morgon. LHC har fått in covid-19 i truppen och enligt Corren är fem spelare och två tränare sjuka.

Annons:

Den här veckan skakas SHL av dubbla coronautbrott. Bortsett från Linköping har även minst en spelare i Djurgården fått en covid-19-diagnos denna vecka och flera spelare i truppen är sjuka.

I Linköping är fem spelare och två ledare sjuka. Hur många av dem som testat positivt är dock okänt.

– Nu har vi varit ute och rest och suttit nära varandra på planet. Vi har protokoll där man skattar sig själv innan man kommer till rinken. Det är så här det är nu så man går nästan bara och väntar på att det ska bli ett utbrott. Sen är det ju inte säkert att det är covid-19 nu, säger tränaren Bert Robertsson till Corren.

Torsdagens match mot Oskarshamn är uppskjuten. Hur det blir med Linköping möte med HV på lördag finns det ännu inget beslut om.

”Linköpings medicinska team följer den fortsatta utvecklingen på nära håll med stöd av det verksamhetsprotokoll som har upprättats av Svenska Ishockeyförbundet. Samtliga aktuella individer har isolerats sen tidigare”, skriver SHL i ett pressmeddelande.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt