Västervik tappade ledningen - föll på nytt mot bottenlaget

Daniel Marmenlind och hans Västerviks IK förlorade mot bottenlaget Väsby. Foto: Arkivbild

Efter den första perioden hade Västerviks IK ledningen med 2-1. Men hemmalaget tappade sin ledning till siffrorna 2-3 och lyckades inte revanschera sig mot Väsby.

Det bjöds inte på någon jättesprudlande ishockey i inledningen av det allsvenska mötet mellan Västervik och Väsby. Det var först efter Jakob Bjerselius ledningsmål för VIK som både lagen vaknade till. I och med målet bröt Bjerselius en måltorka på 24 matcher.

Gästerna fick in en snabb kvittering när en lös puck hamnade i slottet, och Väsbys Tobias Lindberg tog vara på chansen. Efter de båda målen blev det ett helt annat tempo i den första perioden.

Västervik skulle återta ledningen när Väsbys målvakt Andreas Bernard släppte en svag retur, som hemmalagets Oskar Pettersson kunde lätt ta hand om och hade inga svårigheter att lägga in pucken.

Mål av Edmonton-backen

Väsby fick en fin start på andra perioden. Backen Philip Kemp, som är utlånad från NHL-laget Edmonton Oilers, la ett distinkt slagskott från blålinjen som letade sig in bakom Daniel Marmenlind, som blev rejält irriterad på lagkamraten Saku Kinnunen som skymde sin målvakt.

Mittperioden innehöll en hel del utvisningar. Båda lagen fick visa upp sina special teams, men det blev  ingen utdelning i powerplay.

Istället kom det ett mål i boxplay för Väsby. Det återstod några sekunder av Västerviks powerplay när bortalaget fick en kontring och kunde via Henrik Rommel ta ledningen för första gången i matchen.

Västervik gjorde allt i sin makt för att ta sig tillbaka, och försökte få in pucken framför mål. Oftast var det en Väsby-spelare i skottsektorn som hindrade och kunde göra så att Väsby som gick ut till den tredje perioden med en 3-2-ledning.

Lång videogranskning

Det såg ut att bli en bra start på tredje perioden för Västervik. Lagkaptenen Joakim Hagelin styrde in en lobbpuck från Anderberg. Men efter lång videogranskning blev målet bortdömt för hög klubba.

VIK hade sedan svårt att skapa hårt tryck de första tio minuterna i jakten på ett kvitteringsmål.

Efter powerbreaket fick huvudtränaren Mattias Karlin chansen att prata ihop sig med sina mannar. Då fick hemmalaget upp farten igen och hade flera längre anfall på Väsby.

Västervik var flera gånger nära att få in en kvitteringspuck, och gästerna slog ifrån sig för att behålla ledningen.

Med tre minuter kvar av matchen tog VIK ut målvakten för en sista forcering, men italienska målvakten Bernard avslutade stort i Väsbymålet och gav laget tre poäng i sin debut.