Annons:

Elias ett stort steg närmare TV-pucken – vill göra som förebilden

Elias Werner hoppas kunna göra som förebilden Emil Andrae och ta en plats i TV-pucken.

Elias ett stort steg närmare TV-pucken – vill göra som förebilden

Elias Werner från Västervik är på allvar med och fajtas om en plats i det småländska laget till TV-pucken. Nyligen blev han uttagen till ett avslutande läger i Oskarshamn.
– Där har jag fem dagar på mig att visa vad jag går för, säger Elias Werner.

Annons:

Lägret i Oskarshamn inleds den 11 augusti och avslutas den 15 augusti. Totalt är 4 målvakter, 12 backar och 18 forwards kallade till Smålandslagets läger. 15-årige Elias Werner, back från Västerviks IK, är en av dem.

– Det är klart att jag är jättestolt över mig själv att jag har tagit mig dit, men det är inte säkert att jag får en plats i laget till TV-pucken för det. Jag har fem dagar på mig att visa vad jag går för i Oskarshamn, sen får vi se hur långt det räcker, säger Elias Werner.

Andrae är förebilden

Efter lägret i Oskarshamn kommer ett antal spelare att gallras bort och de som blir kvar utgör Smålands lag till den klassiska turneringen.

– Jag är väldigt taggad. Jag ska försöka spela mitt spel och vara lika glad och positiv som jag brukar vara.

Vad skulle det betyda för dig att få spela TV-pucken?

– Det skulle såklart vara jätteroligt. Min förebild, Emil Andrae (kommer från Västervik och spelar numera i HV71, reds. anm.), har varit med och spelat där. Jag ser upp till honom ganska mycket och har snackat lite med honom och så. Det vore kul om jag också kunde ta mig till TV-pucken. Det skulle betyda mycket, inte minst om jag skulle vilja byta klubb och gå på hockeygymnasium när jag börjar gymnasiet. 

Träna upp skridskoåkningen

Elias Werner tycker sig ha flera uppsidor som hockeyspelare, men han har också en svagare sida att jobba vidare med.

– Jag har bra spelförståelse och bra klubbteknik. Däremot har jag inte riktigt skridskoåkningen, den behöver jag träna upp. Under sommaren kommer jag att åka upp till Karlstad på camp med inriktning på just skridskoåkning vid två tillfällen. Det blir en bra förberedelse inför lägret i Oskarshamn, säger Elias Werner.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt