Annons:

Superduon tippas göra upp om segern i Novemberkåsan: ”Inte gjort i en handvändning”

Joakim Ljunggren och Albin Elowson tippas göra upp om segern i Novemberkåsan. Foto: Linus Johansson

Superduon tippas göra upp om segern i Novemberkåsan: ”Inte gjort i en handvändning”

Joakim Ljunggren eller Albin Elowson. Enligt i stort sett alla tips är det den superduon som kommer att göra upp om segern i Novemberkåsan i Vimmerby.
– Jag känner mig redo för uppgiften och vet vad jag kan, säger Albin Elowson, som vann tävlingen 2017.

Annons:

Joakim Ljunggren har dominerat Novemberkåsan de senaste tio åren. Han har vunnit tävlingen vid åtta tillfällen; 2007, 2009, 2010, 2012, 2013, 2014, 2015 och 2016. Ingen har vunnit Novemberkåsan fler gånger.

Det är ingen tvekan om vad Ljunggren tänker sig inför helgens tävling i Vimmerbyskogarna.

– Kåsan är min grej. Jag är här för att vinna och skulle aldrig åka hit bara för att ta mig runt, säger Joakim Ljunggren.

Köra avslappnat

Det kan möjligen sättas ett litet frågetecken för Karlskogaförarens form då han inte tävlat lika mycket i år som tidigare. Men mycket talar ändå för honom.

– Jag är laddad och har bra rutin på det här. Dessutom trivs jag väldigt bra i Vimmerby och har vunnit både SM och en kåsa här. Jag har en bra känsla på hojen, det är ordning och reda på allt. Det är bara för mig att ta fram pannbenet om jag blir extra sliten. Jag ska göra allt för att vinna.

Hur skulle du beskriva terrängen i Vimmerby?

– Folk säger att det är superstenigt. Det är stenigt, men i Karlskoga är det ännu mer sten. Jag har alltid trivts bra här. Det gäller att få till hojen så att man kan köra avslappnat, säger Joakim Ljunggren.

Vad kommer att avgöra årets upplaga av Novemberkåsan?

– Det handlar om att inte göra bort sig. Det kommer att bli en snabb kåsa, tempot kommer att bli jäkligt högt. Det blir otroligt jobbigt på det sättet. Jag tror inte att någon kommer köra fast och sitta där i tio minuter. Det gäller att få in rätt känsla.

”Hårdheten finns där”

Förra året bröt Albin Elowson från Skövde Joakim Ljunggrens svit när han vann Novemberkåsan i Enköping. Han har en god känsla inför tävlingen.

– Det kommer att bli tufft. Kåsan är inte gjort i en handvändning. Vi ska köra hoj i många timmar. Men jag har en bra känsla, hårdheten i kroppen finns där och jag har farten. Jag känner mig redo för uppgiften och vet vad jag kan. Jag ska köra mitt race och inte tänka så mycket på vad mina motståndare gör, säger Albin Elowson.

Känner du att det står mellan dig och Joakim Ljunggren?

– Jag vet var jag står mot ”Jocke”. Han har rutinen, helt klart. Jag kan säga så här, ska man köra fortare än mig ska man köra fort.

Albin Elowson nämner också hemmahoppet Calle Bjerkert.

– Jag vet att han känner till terrängen bra, kanske för bra. Det kan ge vissa fördelar att köra hemma. Han kommer att dra upp tempot, men jag vet att han inte har den farten jag har, säger Albin Elowson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt