Annons:

15-åriga Emma har besegrat cancern tre gånger – ”Måste vara envis”

Emma Larsson har besegrat cancern tre gånger och nu har hon fått göra sin efterlängtade debut i Semesterracet. Här omges hon av familj och vänner. Foto: Linus Johansson

15-åriga Emma har besegrat cancern tre gånger – ”Måste vara envis”

Emma Larsson från Trollhättan är en riktig kämpe. Vid inte mindre än tre tillfällen har 15-åringen besegrat cancern. I dag gjorde hon en efterlängtad debut i Semesterracet.
– Mitt budskap är att om man vill så kan man om man bara kämpar. Man måste vara envis, säger Emma Larsson.

Annons:

Att påstå att Emma Larsson är en kämpe är en underdrift. Trots att hon bara är 15 år fyllda har hon besegrat den hemska sjukdomen cancer vid tre tillfällen.

– Jag har verkligen fått kämpa, säger hon med familj och vänner samlade runt sig.

Semesterracet har varit målet

I dag gjorde hon sin debut i Semesterracet och även om det inte gick så bra i det första heatet är Emma Larsson en vinnare.

– Det här är min sjätte folkracetävling. Mitt mål har varit att köra i just Vimmerby och nu står jag här. Sen går det ju inte alltid riktigt som man tänkt sig ute på banan. I mitt första heat var jag uppe och klättrade på räcket och sen snurrade de mig. Sen styrde inte bilen som jag ville, men jag är glad att jag tog mig i mål för egen maskin, säger Emma Larsson.

En av dem som har stöttat Emma är Ronja Holmberg. Inte helt oväntat träffades de i folkracekretsar.

– Du har tjatat om att köra Semesterracet i ett år, säger Ronja med ett brett leende mot Emma.

”Måste vara envis”

Emma Larsson säger vidare:

– Utan min familj och mina vänner vet jag inte vad jag hade gjort. Mitt budskap är att om man vill så kan man om man bara kämpar. Man måste vara envis.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt