Annons:

Stark start av Bjerkert i Dakarrally – klättrade rejält

Calle Bjerkert fick en kanonstart på dagens tävling i Dakarrallyt. Foto: Magnus Frodig/Calle Bjerkert Rally Raid Team

Stark start av Bjerkert i Dakarrally – klättrade rejält

Vimmerbyföraren Calle Bjerkerts största äventyr inleddes i dag – och visst blev det en fantastisk start på Dakarrallyt i Saudiarabien.

Annons:

I dag gick starten i Dakarrallyt och för första gången någonsin (undertecknad veterligen) finns det en lokal anknytning. Vimmerby MS skicklige enduroförare Calle Bjerkert ställer upp i tävlingen, som för första gången körs i Saudiarabien, och han fick verkligen en smakstart.

Bjerket inledde tävlingen på 116:e plats och körde upp sig till plats 37 på den första sträckan. Totalt deltar 160 förare i tävlingen.

”Då har Calle kommit i mål första dagen. Han har jagat placeringar och fått äta mycket damm. Han startade på 116:e plats och ligger nu på en total 37:e plats.av ca 160 st. Gud så härligt”, skriver Bjerkerts team på FB-sidan.

Dagens sträcka gick längs med Röda Havet och mellan städerna Jeddah och Al Wajh. Körningen motsvarade cirka 70 mil fördelat på specialsträckor och transportsträckor. Målet för tävlingen är Qiddiya den 17 januari. Tills dess ska 1 500 mil avverkas i Saudiarabiens landskap. 

Vill du läsa mer om Bjerkerts satsning kan du göra det här.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt