Annons:

VIMMERBY-STJÄRNAN ILLA SKADAD VID MOTORCYKELOLYCKA

Vimmerby MS-stjärnan Filip Bengtsson skadades illa när han kraschade under söndagens SM-deltävling i enduro i Vetlanda. Foto: Micael Rundberg

VIMMERBY-STJÄRNAN ILLA SKADAD VID MOTORCYKELOLYCKA

En illa skadad hand, spricka i knäskålen och ett skulderblad som är av. Sveriges bästa cross- och enduroåkare, Vimmerby MS Filip Bengtsson, skadade sig svårt på söndagen.
– Ligger i Kalmar och väntar på operation, meddelar Filip på måndagskvällen.

Annons:

I lördags vann Vimmerby Motorsällskaps stjärnförare Filip Bengtsson sitt sjätte SM-guld i motocross.

På söndagen var det dags för enduro-SM i Vetlanda, den disciplin som ”Fillibang” planerar att satsa allt hårdare på. Inför helgens deltävling ledde han också SM2.

Tävlingen blev dock långt ifrån vad Filip hoppades på. Redan på det första specialprovet gick Filip omkull hårt och skadade sig illa.

Ambulansen kom fort

”Filip fick kast på en rot som gjorde att han körde in i ett träd med vänster sida. Filip blev direkt omhändertagen och ambulansen kom fort. Filip åkte sedan till Eksjö sjukhus där de gick igenom honom. Där sa de att handen behövde opereras akut. Där konstaterade de även att skulderbladet är av på vänster sida och att han fått en spricka i knäskålen”, skriver Bengtssons team Bloms MX Racing på måndagskvällen.

"Väntar på operation" 

Filip fördes till länssjukhuset i Kalmar, där han är kvar.

– Ligger i Kalmar så har svårt att prata nu. Väntar på operation, meddelar Filip på måndagskvällen.
Teamet Bloms MX Racing kommenterar också skadornas art:

”Handen är ännu oviss hur illa skadorna är. Knät har de gjort en MT-röntgen på för de misstänker inre skador. Skulderbladet läker av sig självt”, meddelar man.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt