Annons:

Kommer Dackarna och fansen få jubla i kvartsfinalen mot Lejonen? Foto: Stefan Härnström/Arkiv

Nu börjar slutspelsallvaret för Dackarna: "Finns inga marginaler"

Dackarna slog Lejonen både borta och hemma i grundserien.
Nu gäller helt nya förutsättningar i slutspelet och kvartsfinalerna.
– Nu är det skarpt läge och det finns absolut inga marginaler att falla tillbaka på. Det är 30 heat som gäller och att köra ihop minst 91 poäng på båda matcherna. Det är bara att ösa på, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Annons:

När Lejonen tog emot Dackarna strax innan midsommar så vann Dackarna med tio poäng. Det är historia nu plus att Lejonen då åkte rider replacement för Jakub Miskowiak och saknade sina toppåkare Rohan Tungate och Robert Lambert. Inte heller dansken Nicolai Klindt var med.

Nu har Lejonens lagledare, Anders Fröjda satt ihop det bästa han har och plockat in dessa förare.

Tittar man på Dackarnas lag så är enda skillnaden att ”nykomlingarna” Tai Woffinden och Ricky Kling är med i laget plus att Frederik Jakobsen och Avon van Dyck går ut.

Becker istället för Jensen

Dackarnas lagledare, Mikael Teurnberg, har haft en del förare att välja mellan inför matchen i morgon. Danskarna Frederik Jakobsen och Rasmus Jensen får stå över till förmån för amerikanen, Luke Becker.

– Jag ser Rasmus och Luke Becker som väldigt jämna just nu. Det som avgjorde var att Becker var med i Gislaved i grundserien, säger Mikael Teurnberg.

Lejonen avslutade grundserien med två förluster, Rospiggarna borta och Vetlanda hemma. Dackarna å sin sida avslutade grundserien med fyra vinster.

– Lejonen ställer ett jättebra lag på benen imorgon och som jag har all respekt för. Vi vet hur starka de är hemma i Gislaved. Det gäller att vi är på tå från början. Alla måste höja sig ett snäpp.

Jagar poängöverläge inför returen

– Nu är det 30 heat över två matcher som gäller och vi kommer att ta det heat för heat och fokusera enbart på vårt eget. Målsättningen är att ta så många poäng som möjligt imorgon, så många så vi har överläge inför returen hemma nästa tisdag, säger Mikael Teurnberg.

– Men det som gäller är att ha minst 91 poäng när matcherna är körda nästa vecka. Det finns absolut inget att spela på i ett slutspel som det gör i grundserien.

Fakta

Lejonen: 1. Rohan Tungate. 2. Robert Lambert. 3. Jaroslaw Hampel. 4. Oliver Berntzon. 5. Nicolai Klindt. 6. Linus Eklöf. 7. Casper Henriksson 

Dackarna: 1. Maciej Janowski. 2. Luke Becker. 3. Jacob Thorssell. 4. Tai Woffinden. 5. Jason Doyle. 6. Maximilian Bogdanowicz. 7. Ricky Kling

Veckans matcher:

Tisdag: Kvartsfinaler 1: Lejonen – Dackarna, Rospiggarna – Vetlanda.

Annons:

Conny Blomander

blomander.conny@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt