Annons:

Det Dackarnas lagledare, Mikael Teurnberg, tar med sig från kvällens match är ledning med sex poäng inför returen kommande tisdag. Foto: Arkivbild

Teurnberg efter bortasegern: "Som lag var det inte vår bästa match"

Dackarnas VM-förare räddade laget i Gislaved ikväll.
– Vi har sex poäng upp till hemmamatchen. Nu är det halvtid till kommande tisdag. Det är då det ska avgöras. Men som lag var det inte vår bästa match den här säsongen, säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Annons:

Dackarna fick ett ganska bra handikapp då Lejonen saknade både Robert Lambert och Jaroslaw Hampel och tvingades köra rider replacement.

– Jag tror förarna i Lejonen höjde sig några snäpp efter de sena ändringarna i laget. Man kan aldrig underskatta några lag även om de saknar förare och kör rider, menar Mikael Teurnberg.

– Det var en tuff match där vi körde för mycket nollor.

Becker och Thorssell underpresterade

– Både Luke Becker och Jacob Thorssell gjorde poängmässigt sina sämsta matcher för säsongen, därför är det skönt att ha tre säkra kort som Woffinden, Janowski och Doyle i laget, säger Mikael Teurnberg.

Dackarna åkte på en tuff inledning där Lejonen gick all in och hade 9–3 efter två heat. Sedan följdes lagen åt innan Dackarna kunde ta ledningen mot slutet med några poäng.

– Det är svårt att dra ifrån när ena föraren nollar medan den andra tar trean, säger Teurnberg.

Det var hela nio avgjorda heat ikväll.

Oklart om ändringar

– Jag funderar på den här matchen på vägen hem, sedan börjar jag titta på returen på tisdag imorgon och hur jag ska formera laget. Om jag ska göra några ändringar eller inte.

– Det ska köras lag-VM i helgen plus att det körs finaler i Polen. Jag hoppas att alla är friska och hela till tisdag, säger Mikael Teurnberg.

Det positiva är att Dackarna har ledningen med sex poäng när matchen startar kommande tisdag.

– Det är mycket bra, dessutom är vi svårslagna på vår hemmabana. Jag räknar absolut inte med att Lejonen kommer utan någon förare i returen utan har, på papperet, ett bättre lag än ikväll.

Annons:

Conny Blomander

blomander.conny@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt