Annons:

Dackarnas lagkapten, Jacob Thorssell, övertygade hemma mot Lejonen ikväll och får nu ladda upp inför semifinalerna mot Västervik nästa vecka.

Dackarna städade av första hindret – Kling kan bli en joker: "Belackarna har inte hörts av"

Nästa onsdag får vi veta om det blir Dackarna eller Västervik som går till SM-final. Dackarna ska möta Västervik Speedway i semifinal, med början hemma på tisdag och returen i Västervik på onsdag.

– Det känns jäkligt tufft. Västervik är mycket starka. Vi måste vinna både hemma och borta och ha en bra känsla in i en eventuell final, säger lagkapten Jacob Thorssell.

Annons:

I kväll avverkade Dackarna det första hindret, kvartsfinalen mot Lejonen. Dackarna vann sammantaget stort. Borta mot Lejonen hade bland annat Jacob Thorssell en mindre bra dag.

– Jag åkte på exakt samma cykel då som jag körde på ikväll. Det var helt enkelt inte min kväll i Gislaved förra veckan. Men vi vann och det var huvudsaken, säger Jacob Thorssell.

Thorssell i härlig form

I kväll var Jacob tillbaka i sin gamla härliga form, körde i par med dansken Rasmus Jensen och inkasserade 12+1 poäng.

– Vi är jäkligt bra hemma och det är så här vi måste köra resten av slutspelet. Det kommer att bli stentufft men vi har flera förare som kan avgöra matcher, säger Thorssell.

Smederna och Västervik stod över kvartsfinalerna. Smederna vann serien och fick först välja motståndare mellan Rospiggarna, som slog ut Vetlanda, och Dackarna. Smederna tog Rospiggarna och valde att börja borta.

Västerviks val var om man vill börja borta eller hemma. Morgan Andersson valde att börja i Målilla och avsluta hemma.

– För mig kvittar det om vi hade fått möta Smederna eller Västervik eller om vi får börja borta eller hemma. Det finns en fördel med att möta Västervik och det är avståndet då matcherna körs tisdag och onsdag, säger lagledaren Mikael Teurnberg.

"Belackarna har inte hörts av"

Innan kvällens match hade Mikael Teurnberg den där lite pirriga känslan som det ska vara inför en avgörande match.

– Efter fyra heat så kände jag att det fanns en bestämdhet i laget. Att de verkligen ville vinna och gå vidare. Jag är mycket nöjd med matchen och jag vill framhålla Ricky Kling som verkligen kan bli vår joker i slutspelet, säger Mikael Teurnberg.

Ricky Kling körde mycket bra och tog 5+1 poäng.

– Det har funnits många belackare som har haft åsikter när jag tog in Ricky. De fick extra bränsle när Ricky nollade de två första matcherna. Jag trodde på Ricky hela tiden och jag visste att det skulle lossna. Nu har belackarna inte hörts av, säger Mikael Teurnberg syrligt.

Tveklöst kommer lagens reserver att ha en betydande roll i resten av slutspelet. Förare som tar de där viktiga extrapoängen.

Annons:

Conny Blomander

blomander.conny@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt