Annons:

Pawel Przedpelski (Västervik) och Maciej Janowski (Dackarna) kör match nummer ett i semifinalfighten. Första matchen körs i Målilla på tisdag. Foto: Ossian Mathiasson

Dackarna och Västervik i superhet semifinal – så ställer lagen upp

Dackarna mot Västervik i en SM-semifinal är något som heter duga. Lagledarna Mikael Teurnberg och Morgan Andersson har nu tagit ut sina respektive lag till den heta semifinalen. Fem GP-förare, alla bland de nio främsta i GP-serien, finns på startlinjen i tisdagens match. 

Annons:

Dackarna och Rospiggarna slog ut Lejonen respektive Vetlanda i förra veckans kvartsfinalreturer och gör direktkvalificerade Smederna och Västervik sällskap i semifinal. 

Då Smederna valde Rospiggarna som sin motståndare i semifinal blir det en het semifinalfight mellan länskollegorna Dackarna och Västervik där en plats i SM-finalen ligger i potten. Dackarna börjar hemma på tisdag och returen körs i Västervik efterföljande dag. 

Lagledarna, Mikael Teurnberg i Dackarna och Morgan Andersson i Västervik, har nu tagit ut de sju förarna som ska köra tisdagens match i Målilla. 

Starka laguppställningar

Dackarna kommer till tisdagens hemmamatch med samma uppställning som förra veckan mot Lejonen. De tre GP-förarna Jason Doyle, Tai Woffinden och Maciej Janowski finns med i laguppställningen.

"Vi kör vidare med exakt samma lag. Paren är inkörda och det stämmer bra mellan dem. Vi gjorde en bra match mot Lejonen i tisdags och den känslan vill jag att vi behåller. Nu har vi fullt fokus på de 30 heat som ska köras", säger Mikael Teurnberg till klubbens hemsida.

1.     Tai Woffinden

2.     Maciej Janowski

3.     Jacob Thorssell

4.     Rasmus Jensen

5.     Jason Doyle

6.     Ricky Kling

7.     Avon van Dyck

Västervik ställer upp med ett mycket starkt lag i semifinalen. Artem Laguta, ledare av GP-serien inför de två sista deltävlingarna, Fredrik Lindgren och Pawel Przedpelski, som är klar för GP-serien 2022, kör i Målilla på tisdag.

1. Artem Laguta

2. Bartosz Smektala

3. Vadim Tarasenko

4. Fredrik Lindgren

5. Pawel Przedpelski

6. Anton Karlsson

7. Noel Wahlqvist

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt