Annons:

Rikard Kling (längst till vänster) lämnar rollen som assisterande lagledare i Dackarna för att vara huvudansvarig för rivalen Vetlanda. Foto: Ossian Mathiasson

Kling om att lämna klubben i sitt hjärta och ta över rivalen: ”Inga hard feelings”

Rikard Kling har jobbat för Dackarna i över 20 år och ledde nyligen klubben till ett efterlängtat SM-guld tillsammans med Mikael Teurnberg. Nu tar han över som lagledare i Vetlanda Speedway. 
– Det känns jäkligt bra, säger han. 

Annons:

Rikard Kling var assisterande lagledare i Dackarna under den nyss avslutade säsongen och var i början av oktober med och förde klubben i sitt hjärta till SM-guld. 

På tisdagen hade Vetlanda-Posten uppgifter om att Rikard Kling var högaktuell för lagledarrollen i Vetlanda efter att Conny Ivarsson tackat nej till en fortsättning. Samma tidning skrev på tisdagskvällen att den 38-årige Vimmerbybon har kritat på kontraktet för rollen som lagledare i Vetlanda. 

– Det är så simpelt som att jag fick frågan från Vetlanda och har övervägt det under en veckas tid efter diskussioner med min familj och min arbetsgivare. Vi har kommit fram till att vi löser det och kör på det. Jag ser fram emot denna stora utmaning och är beredd på hårt jobb, säger Rikard Kling. 

Det var aldrig aktuellt med en fortsättning i Dackarna?

– Jo, det var det. De var i så fall på samma position som jag har haft i år och jag känner att jag vill ta ett kliv till och göra något mer av det, säger Kling. 

"Vill ta ansvar för ett lag"

Rikard Kling berättar att han har hållit Dackarna kärt sedan barnsben och varit funktionär i Målillaklubben i 24 år. 

Känns det extra speciellt att lämna klubben som du har ditt hjärta i?

– Det är klart att det gör det, men jag får se det till mig själv som individ. Jag vill växa och ta ansvar för ett lag, då var det den här vägen att gå just nu. Det känns bra att komma till Vetlanda med tanke på hemmafördelen.

Vad har du fått för reaktioner från Dackarnas ledning och supportrar?

– Det är nog många supportrar som höjer på ögonbrynen men jag tror ändå att det finns en förståelse. Jag hade ett bra möte med Dackarnas ordförande Tomas ”TK” Karlsson i måndags. Det finns inga hard feelings mellan oss så det känns jäkligt skönt. Jag sa till ”TK” att jag inte vill att det ska bli något. Jag lämnar Målilla och vet att jag är välkommen tillbaka i framtiden. 

"Ringde flera förare på vägen hem"

Vetlanda tog sig till slutspel i speedway den gångna säsongen och åkte ut i kvartsfinal mot Rospiggarna efter att ha saknat sina polska stjärnor i slutspelet. De polska klubbarna släppte inte iväg sina förare.

– Vetlanda hade ett bra lag, men en strulig säsong som satte käppar i hjulet.

Vad har du för målsättning med nästa säsong? 

 Vi får se det långsiktigt, vi ska bygga en trupp som vi tror på och som kan dra nytta av hemmafördelen. Målet är slutspel och där kan allt hända om man kan toppa formen.

Det är alltjämt oklart hur Vetlandas lag kommer se ut 2022 men Kling har inlett det hårda arbetet för att bygga en slagkraftig trupp. 

– Jag vill inte riktigt uttala mig om truppen, men det finns aktuella förare som har tagit kontakt med oss och som vi har tagit kontakt med. Jag var på möte i Vetlanda i går och skrev på kontraktet. I bilen på vägen hem ringde jag flera förare och jag har varit i kontakt med några förare i dag på förmiddagen. Det finns kontakter tagna som är olika långt gångna. 

"Alla ska känna sig delaktiga"

Efter ett struligt 2021 hoppas Rikard Kling att nästa år blir bättre för Vetlandas vidkommande. 

– Det får ändå vara förhoppningen, det är det jag hoppas, tror och vill. Vi ska först lägga den gångna säsongen bakom oss, avsluta den på ett bra sätt och därefter börja titta framåt. Jag blickar framåt även om det finns lite kvar att göra med det som har varit.  

Kling vill att alla ska känna sig delaktiga och lika mycket värda i hans nya klubb. – Jag vill att supportrar och folk i och omkring

Vetlanda ska veta att det inte är någon enmansshow utan det är något som vi ska göra tillsammans. Alla i föreningen ska känna sig delaktiga och jag ska inte stå där som herre på täppan.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt