Annons:

Maciej Janowski var poängbäst när hans Dackarna förlorade kvällens bortamatch mot Masarna. Foto: Arkivbild

Ihåligt Dacke-lag förlorade klart borta mot Masarna

Ett alldeles för ihåligt Dacke-lag förlorade kvällens bortamatch mot Masarna i Avesta. Med nio heat körda hade Dackarna bara tagit en heatseger, och redan då kändes matchen avgjord. Men det blev ändå lite spännande på slutet.

Annons:

Inledningsvis såg det ut att bli en jämn match. Efter tre heat var ställningen 9-9, men sedan rann det i väg. Heat sex till nio vann Masarna med 18-6, och ställningen var då 34-20. I det nionde heatet hade gästernas Rasmus Jensen otur då han fick stopp i en klar ledning.

Dackarna skapade dock spänning i matchen. 5-1, 5-1 och 4-2 i gästernas favör i heat tio till tolv gjorde att ställningen bara var 38-34.

Masarnas Krzystof Buczkowski såg till att hemmalaget tog 4-2 i den 13:e heatet och inför nomineringsheaten ledde hemmalaget med 42-36.

Avgjordes i första nomineringsheatet

I det första nomineringsheatet ställdes hemmalagets Antonio Lindbäck och Krzystof Buczkowski mot Dackarnas Brady Kurtz och Jacob Thorsell, och förutsättningarna var enkla; två femettor för Dackarna i heat 14 och 15 var ett måste om det skulle bli seger.

De planerna grusades redan i det första nomineringsheatet, och i stället fixade Mas-duon 4-2 och säkrade hemmasegern.

3-3 i det sista heatet gjorde att slutresultatet landade på 49-41 i Masarnas favör.

Fakta

Masarna:

Antonio Lindbäck 11, Przemyslaw Pawlicki 11, Krzysztof Buczkowski 9, Rohan Tungate 9, Adrian Gala 5, Philip Hellström-Bängs 4, Ernest Koza 0.

Dackarna:

Maciej Janowski 11, Rasmus Jensen 9, Brady Kurtz 8, Jacob Thorssell 6, Adam Ellis 4, Ludvig Lindgren 3, Luke Becker 0.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt