Annons:

Maciej Janowski och Brady Kurtz var två förare som underpresterade när Dackarna föll mot Västervik. Foto: Ossian Mathiasson

Regerande mästarnas tunga start håller i sig: "Räcker inte till"

Dackarnas tuffa säsongsinledning håller i sig. Hemma mot Västervik räckte man inte riktigt till. 
– Det är bara Rasmus (Jensen) som kommer upp på tvåsiffrigt, sedan räcker vi inte till, säger lagledaren Mikael Teurnberg. 

Annons:

Dackarna står kvar på två poäng efter att ha förlorat kvällens länsderby hemma mot Västervik med 42–48. Det var fjärde förlusten på de fem inledande matcherna för de regerande svenska mästarna. 

Mikael Teurnberg var märkbart konfunderad och besviken efter förlusten.

– Det är aldrig roligt att förlora, men vad ska man göra? Vi räcker helt enkelt inte till och det är flera förare som inte presterar, säger Mikael Teurnberg. 

"Måste steppas upp"

Med bara två poäng av tio möjliga börjar det bli lite press på Dackarna som inte räckte till när matchen gick in i sitt avgörande skede. 

– Det måste steppas upp och det måste kugga i, säger Teurnberg. 

Vad funderar du mest på?

– Det är ett bra gäng men den det sista lilla finns inte där. 

Vad är det som saknas för att den negativa trenden ska vända?

– Vi räcker inte till mot deras toppar. Det går inte när nummer ett tar fem poäng, nummer två fem poäng, Thorsell sju poäng och Janowski sju poäng. Det är bara Jensen som tar över tio poäng. Vi får inte ihop tillräckligt med poäng för att vinna matcher. En heatledare måste åtminstone upp och ta tio poäng, annars går det inte, säger Teurnberg. 

"Nära, men ändå inte"

Dackarna låg under med två poäng efter tio heat och förlorade med sex när matchen var i hamn.  

– Vi är nära, men ändå inte. Det är för dåligt som helhet och flera förare måste plocka fler poäng. Det är därför det blir stolpe ut. Det är en tuff start på säsongen och jag ska erkänna att jag inte har haft många sådana här säsongsinledningar.

När Dackarna fick chansen att toppa sitt lag vid sexpoängsunderläge i heat 13 fick Maciej Janowski stopp redan i starten.

– Det är surt. Hade vi kunnat få en femetta där hade det varit underläge med två poäng inför nomineringarna. Cykeln skar och han fick byta cykel, säger han och fortsätter:

– Det är stolpe ut och vi har inget flyt. Det måste vända någonstans och snart blir det press och då blir det jobbigt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA BOSTÄDER

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt