Annons:

VÄSTERVIKS VÄRVNINGSBOMB – TREFALDIG VÄRLDSMÄSTARE KLAR

Tai Woffinden, en av Dackarnas guldhjältar från säsongen 2021, är klar för rivalen Västervik. Foto: Ossian Mathiasson

VÄSTERVIKS VÄRVNINGSBOMB – TREFALDIG VÄRLDSMÄSTARE KLAR

Västervik Speedways första värvning är en klassförare av rang. GP-stjärnan Tai Woffinden, som förde Dackarna till SM-guld förra säsongen, är klar för klubben till nästa säsong. 

Annons:

Västervik åkte ur SM-slutspelet i kvartsfinal och har nu lagt den första pusselbiten inför kommande säsong. Det är ingen mindre än Tai Woffinden, 32, som har kritat på för Morgan Anderssons gäng. 

Han har inte gjort någon hel säsong i Sverige sedan 2019 men har nu bestämt sig för att göra förändringar i sin tävlingskalender till nästa år. Tai kommer representera Wroclaw i polska högstaligan och kommer in med ett snitt på 2,022 i Västervik.

"Jag är mycket tillfreds att få in Tai i laget med sin karaktär och att man även får tillgång till en av världens bästa lagåkare. Vi har fört diskussioner under tidigare år men tyvärr inte kommit till avslut så det var självklart positivt när Tai deklarerade att han var redo för Sverige igen. Med all rutin som Tai skaffat sig genom alla år i världseliten så är jag övertygad om att han kan få övriga förare att lyfta sig. Jag ser väldigt mycket fram emot att få chansen att jobba med Tai då jag vet vilka kvalitéer han besitter både på och utanför banan", säger sportchefen Morgan Andersson i ett pressmeddelande. 

Tai Woffinden känner sig redo för att göra en hel säsong i Sverige. 

”Jag är mycket glad att vara tillbaka i Sverige nästa år och ser verkligen fram emot att göra en full säsong i Bauhausligan. Jag och Morgan har diskuterat den svenska ligan och Västervik under de senaste åren så när jag bestämde mig för att utöka min tävlingskalender inför 2023 så var Västervik mitt första val. Jag ser verkligen fram emot att jobba tillsammans med Morgan och klubben i vår jakt att utmana om SM-guldet”, säger Tai Woffinden.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt