Annons:

Lindgren till final i Cardiff – dackeförarna missade semifinal

Fredrik Lindgren tog sig till final i Cardiff. Arkivfoto: Stefan Härnström

Lindgren till final i Cardiff – dackeförarna missade semifinal

Fredrik Lindgren gjorde en stark Grand Prix-tävling i Cardiff på lördagskvällen. Till slut fick den svenske stjärnan ändå nöja sig med en fjärdeplats i finalheatet. För den trio som representerar Dackarna till vardags gick det inget vidare. Varken Daniel Bewley, Andzejs Lebedevs eller Maciej Janowski tog sig vidare till semifinal.

Annons:

Det blev en ganska fin kväll för de svenska förarna Fredrik Lindgren och Kim Nilsson när den åttonde GP-tävlingen för året kördes i Cardiff på lördagskvällen.

Efter en uteslutning i sitt första heat körde Lindgren, som tillhör Västervik i den svenska ligan, starkt i grundomgången, där han stannade på nio poäng. Det var ett resultat som tog svensken till semifinal. Samma prestation lyckades Kim Nilsson göra med sina åtta inkörda poäng.

De båda svenskarna ställdes mot varandra i semifinalen, där Lindgren vann och avancerade till finalheatet medan Nilssons kväll tog slut.

Vaculik före Holder

I finalen var det Martin Vaculik som drog det längsta strået och vann före Jack Holder, Bartosz Zmarzlik och Fredrik Lindgren. Den sistnämnda var på väg mot tredjeplatsen, men blev passerad av VM-ledande Zmarzlik precis innan mållinjen.

Zmarzlik, som oftast är säkerheten själv, tog sig till semifinal med minsta möjliga marginal efter att inte ha vunnit ett enda heat i grundomgången. Den som såg ut att kunna snuva polacken på en semifinalplats var Daniel Bewley, till vardags i Dackarna. Den unge engelsmannen körde dock in i tejpen i sitt femte och sista heat, vilket gjorde att han slutade precis utanför en semifinalplats med sina sju poäng.

Utanför semifinal

Även de andra två dackeförarna, Andzejs Lebedevs (sju poäng) och Maciej Janowski (sex poäng) missade semifinalen. En annan som misslyckades med att ta sig vidare var Västerviksföraren Mikkel Michelsen, som stannade på sex poäng även han.

Med två deltävlingar kvar att köra, i danska Vojens och polska Torun, har Bartosz Zmarzlik en klar ledning i VM-tabellen då han är 24 poäng före tvåan Fredrik Lindgren och ytterligare nio poäng före tredjeplacerade Martin Vaculik.

Tai Woffinden tvingades bryta tävlingen efter en rejäl krasch och konstaterade efteråt att hans hand var bruten. Läs mer om det HÄR.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt