Annons:

Nattsvart för Dackarna – hade förlorat matchen redan efter elva heat

Dackarnas lagledare Micke Teurnberg hade inte mycket att glädjas åt i kväll då hans lag föll stort borta mot Rospiggarna. Foto: Arkivbild

Nattsvart för Dackarna – hade förlorat matchen redan efter elva heat

Dackarna blev förnedrat i kvällens bortamatch mot nollpoängaren Rospiggarna. Redan efter elva heat var ställningen 44-22 slaget så klart förlorat. Det är bara att konstatera att Målilla-laget just nu är alldeles för ihåligt när ett par stjärnor saknas och man tvingas köra riders replacement.

Annons:

För andra bortamatchen i rad saknade Dackarna två av sin stjärnor och tvingades köra riders replacement för GP-stjärnan Daniel Bewley. Mot Rospiggarna på tisdagskvällen var Brady Kurtz tillbaka, men i stället saknades dansken Rasmus Jensen.

Succédebutanten från förra veckan i Kumla, australiern Ryan Douglas, imponerade inledningsvis även denna kväll då han körde sina första varv någonsin på banan i Hallstavik. Fem poäng på sina två första heat, men sedan gick det tyngre.

Tungt gick det också för Dackarna, och man saknade även flyt efter det första oavgjorda heatet, vilket sedan satte prägeln på hela matchen. I det tredje heatet blev Brady Kurtz passerad på mållinjen och i heat fyra åkte Andzejs Lebedevs på en hård uteslutning på grund av tvåminutersregeln. 4-2 och 5-1 till hemmalaget i dessa båda heat gav totalt 16-8 vid den första sladdpausen.

Avgjort efter elva heat

Hemmalagets mangling fortsatte i det femte heatet då det blev ytterligare en femetta. Både Antonio Lindbäck och Oskar Polis passerade Noel Wahlqvist på det sista varvet.

I heat sex var ytterligare en femetta på gång, men både Lebedevs och Timo Lahti lyckades ta sig förbi Wiktor Przyjemski och åtminstone lösa 3-3. Femettan kom i stället i det nästföljande heatet då hemmalagets Oskar Polis och Jakub Jamrog lämnade Brady Kurtz och Ryan Douglas bakom sig. 29-13 efter sju heat och matchen i princip redan avgjord där.

Antiklimax i heat nio där Brady Kurtz ställde sig på tvären på det tredje varvet och fällde lagkamraten Timo Lahti. Ny femetta till Rospiggarna och 37-17 i matchen. I heat elva, det första efter pausen, avgjordes matchen även i praktiken. 4-2 till Rospiggarna där innebar 44-22 och krossen var fullbordad.

Lebedevs riktigt vass

Dackarna hittade visserligen rätt med inställningarna i slutet av matchen och snyggade till siffrorna, vilket kan bli viktigt i kampen om bonuspoängen när returen ska köras i Målilla i höst. Laget tog två raka femettor i de två sista ordinarie heaten och gjorde ställningen till 46-32 inför nomineringsheaten. Slutresultatet skrevs till 51-38, sedan bara två förare tog sig i mål i den 14:e heatet.

Den enda Dackeföraren som levererade denna kväll var Andzejs Lebedevs. Efter uteslutningen i sitt första heat körde han sedan in hela 15+1 poäng. Även okej styrning emellanåt av Ryan Douglas som körde in sju poäng.

Noterbart också reservkampen som hemmalaget vann med förkrossande 20-4.

Här hittar du den aktuella tabellen.

Fakta

Rospiggarna 51

 1. Jakub Jamrog 5+3

2. Dimitri Bergé (R/R)

3. Kai Huckenbeck 6

4. Wiktor Przyjemski 9+1

5. Antonio Lindbäck 11+3

6. Victor Palovaara 10

7. Oskar Polis 10+1

Dackarna 38

1. Timo Lahti 5+1

2. Daniel Bewley (R/R)

3. Brady Kurtz 7

4. Ryan Douglas 7+1

5. Andzejs Lebedevs 15+1

6. Noel Wahlqvist 1

7. Filip Hjelmland 3

Publik: 2 127

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt