Annons:

Ljung hyllar Dackarna – och hoppas på en skräll i kväll

Peter Ljung får en viktig roll när Västervik tar emot Dackarna i kväll. Foto: Simon Henriksson

Ljung hyllar Dackarna – och hoppas på en skräll i kväll

Peter Ljung gör sin nionde raka säsong i Västervik. I kväll hoppas han att laget kan ta en skrällseger i hemmamatchen och Smålandsderbyt mot Dackarna.
– Vi måste gå för vinst i alla våra hemmamatcher, men Dackarna blir en jäkla tuff nöt att knäcka, säger Peter Ljung.

Annons:

Säsongerna 2016 och 2017 har Peter Ljung kört för både Dackarna (Elitserien) och Västervik (Allsvenskan). I höstas var han tvungen att välja mellan de båda Smålandsklubbarna och då föll valet på en fortsättning i elitserienykomlingen Västervik. 

Stark säsong

Där har Ljung i år varit lagets snittmässigt bästa förare om man bortser från Nicki Pedersen, som bara har kört en match hittills.

– Det har gått jäkligt bra för mig. Jag hade en liten genomklappning i Eskilstuna, men efter det har det varit bra igen. Utan den plumpen hade jag snittat över 2,0, säger Peter Ljung.

För Västerviks del har det gått ungefär som förväntat. Laget har vunnit två av sina sex första matcher och ligger i skrivande stund på den sjätte och sista slutspelsplatsen.

– Jag tycker att vi kan vara nöjda. Vi har varit med och haft chansen på ytterligare några poäng, men tittar vi på de matcherna vi förlorat är det kanske sådana man får räkna med att få stryk i.

”Kunde haft full pott”

Dackarna å sin sida är tvåa i serien med nio inkörda poäng, tre bakom serieledande Eskilstuna Smederna.

– Dackarna har kört ungefär som jag tänkt mig och ser man på deras resultat kunde de nästan haft full pott. Det är Smederna och Dackarna som har varit bäst hittills. Rospiggarna får jag väl nämna där också, de har ett jäkligt bra lag.

Är Dackarna hemma en match ni behöver vinna?

– Vi måste gå för vinst i alla våra hemmamatcher, men Dackarna blir en jäkla tuff nöt att knäcka. Samtidigt kör vi in oss allt mer på banan och jag tror att vi kommer bli bättre hemma under säsongens gång. 

Måste stå emot topptrion

Peter Ljung tycker också att det finns vissa frågetecken i Dackarna för stunden.

– Det känns som att de har några gubbar som inte riktigt är i slag och då känns det lite mer greppbart. Det kan underlätta för oss. Sen har vi också ett par förare som inte har levererat så mycket. Det gäller att få ihop det och att alla gör sitt.

Vad krävs för att ni ska besegra Dackarna?

– Vi måste vinna heat. Dackarna har tre toppåkare (Greg Hancock, Patryk Dudek och Maciej Janowski) som har en tendens att vinna väldigt mycket heat och låter vi dem göra det blir det svårt, säger Peter Ljung.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt