Annons:

Tungt för Västervik – som räddade bonusen: ”Redan brutit ihop”

Morgan Andersson kunde förstås inte vara nöjd över Västerviks insats, men var i alla fall belåten över att hans lag lyckades köra hem bonuspoängen. Foto: Ossian Mathiasson

Tungt för Västervik – som räddade bonusen: ”Redan brutit ihop”

Västervik fick en mycket jobbig resa i seriefinalen mot Dackarna. Laget föll med 56-33, men lyckades rädda bonuspoängen i dubbelmötet till slut.
– Vi har redan brutit ihop och nu jobbar vi framåt igen. Det är bara att lyfta på hatten för Dackarna, säger Morgan Andersson, lagledare i Västervik.

Annons:

Tidigare under säsongen vann Västervik hemmamatchen mot Dackarna med 58-32. Därmed kändes det som att bonuspoängen var säkrad inför kvällens match. Det blev också en poäng för Västervik, men det var inte långt ifrån att Dackarna åt ikapp hela underläget. Till slut fick Västervik med sig bonuspoängen med tre poängs marginal.

– Vi var inte med från början i kväll, tyvärr, och fick slita hårt. Vi fick tidigt sikta in oss på bonuspoängen och det känns bra att vi i alla fall fick med oss den, säger Morgan Andersson.

Kildemand klev fram

Under matchens gång toppade Västervik laget med både Nicki Pedersen och Peter Ljung, men det hjälpte inte.

– Vi kanske skulle satt ett extraheat på Holder (Jack) också, men jag kände att jag ville ge Mikkel (Bech Jensen) en chans i sitt fjärde heat efter att han blivit bortplockad i sitt tredje. Han var ändå på gång där, säger Morgan Andersson.

Inför de två sista heaten var Västerviks totala ledning i dubbelmötet med Dackarna nere i fem poäng. Där klev Peter Kildemand fram och tog sina tre enda poäng för kvällen.

– Vi hade tre man som tog poäng i kväll (Nicki Pedersen, Peter Ljung, Jack Holder, reds. anm.) och sen reparerade Kildemand det litegrann med sin heatseger, men han körde bort tre, fyra poäng på vägen också. Vi var helt enkelt för ihåliga i kväll.

Kritiserat domslut

Morgan Andersson var imponerad av Dackarnas insats.

– Man måste göra en 110-procentig insats om man ska rå på deras toppar, de är riktigt bra nu. Det är bara att lyfta på hatten för Dackarna. Med det laget de har är de storfavorit och de är ännu bättre nu med Pawlicki (Piotr) i laget.

Västerviks lagledare var inte nöjd med domarinsatsen i heat elva, där han stoppade heatet efter att Dackarnas Kacper Gomolski inte kommit i väg i starten. I det läget ledde Vöästerviks Jack Holder heatet före hemmalagets Maciej Janowski. Den sistnämnda vann sedan omstarten före Holder.

– Jag ville inte att det mycket märkliga domslutet skulle bli avgörande för bonuspoängen. Han fick för sig att det inte var en rättvist start, men det står inte i någon regelbok att det ska vara omstart när någon blåser en motor med grönlampan på. Den var jag lite sådär på, säger Morgan Andersson.

”Behöver inte vinna här”

Trots storförlusten var Andersson inte allt för nedstämd.

– Det var så här det såg ut i Målilla i grundserien förra året också och sen var vi nära att nypa dem här i semin ändå. Vi grottar inte ned oss, men vi måste få igång Smektala (Bartosz) på den här banan på något jäkla sätt. Någon frågade vad som krävs för att vi ska kunna vinna i Målilla i ett slutspel, men vi behöver inte vinna här. Vi behöver bara se till att vi vinner med fler poäng hemma i Västervik.

Västervik toppar nu elitserietabellen tre poäng före Dackarna.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt