Annons:

48-årige Hancock ser inte slutet – siktar på VM-titeln: ”Min ålder är inget att snacka om”

Greg Hancock fyller 49 kommande sommar och hoppas kunna fira det med att köra hem ytterligare ett VM-guld. Foto: Ossian Mathiasson

48-årige Hancock ser inte slutet – siktar på VM-titeln: ”Min ålder är inget att snacka om”

Kärleken till sporten får 48-årige Greg Hancock att fortsätta köra speedway. Om han ser slutet på en lång och framgångsrik karriär? Inte alls.
– Speedway är mitt liv och något jag älskar. Min ålder är inget att snacka om, skrattar Greg Hancock.

Annons:

När vi når Greg Hancock några dagar innan jul befinner han sig hemma i Kalifornien i USA. Det är här han tillbringar en stor del av vinterhalvåret, innan han återvänder till Sverige igen.

– Det är en bit över 20 grader och soligt här så det är skönt. Nu är det lite semester med familjen, men så fort det nya året kommer blir det full fart med förberedelserna inför den nya säsongen, säger Greg Hancock.

Stark säsong

Ja, de där förberedelserna har egentligen pågått en längre tid, men just nu är det lite stiltje.

– Jag försöker att hitta nya strategier och nya grejer så allt är precis som vanligt. Planeringen har varit igång länge och jag har gjort klart allt sånt. Jag har tagit med mig lite grejer hit till Kalifornien som jag ska prova efter nyår. Jag försöker alltid att hitta bättre grejer, men det är inte lätt eftersom det jag har nu är så bra.

Greg Hancock kommer från en stark säsong där han verkligen hittade tillbaka efter skadan 2017. Amerikanen gjorde en bra debutsäsong i Målillaklubben Dackarna och blev femma i individuella VM, bara sju poäng från en bronsplats.

Siktar på att vinna VM

Greg Hancock fyller förvisso 49 år kommande sommar, men han tillhör fortfarande den absoluta världseliten i sporten och siktar ännu högre kommande säsong.

– Att vinna VM är alltid ett stort mål. Det är svårt, men det är det jag vill göra, säger Greg Hancock.

Upplägget för 2019 blir i det stora hela detsamma som under 2018 med VM samt seriekörning i Sverige (Dackarna) och Polen.

För Dackarna slutade den gångna säsongen med ett SM-silver efter att Eskilstuna Smederna blivit för svårt i finalen.

– Det var synd att vi tappade så mycket i den andra SM-finalmatchen. Men vi kan inte grina för det utan får titta framåt och utvärdera vad vi gjorde för fel.

”Är mitt liv”

Dackarna har ett mycket starkt lag även till nästa säsong då stjärntrion med Greg Hancock, Maciej Janowski och Patryk Dudek är kvar i klubben.

– Det är absolut ett starkt lag och vi gjorde det fantastiskt under 2018. Nu hoppas jag att vi kan gå hela vägen nästa säsong, det är något jag verkligen vill göra och något jag tror att vi kan klara av.

När det gäller Greg Hancock så ser han, trots sina 48 år, inte slutet på karriären

– Speedway är mitt liv och något jag älskar. Min ålder är inget att snacka om. Jag tror på mig själv och vet att jag kan vinna. Så länge kroppen håller och jag har bra mekaniker och sponsorer kommer jag att vara stark.

Så du har inte tagit ett beslut att 2019 blir din sista säsong?

– Nej, nej. Det är ingen fråga för mig nu. Jag jobbar hårt för att bli bättre och så länge kroppen håller fortsätter jag, säger Greg Hancock.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt