Annons:

Vetlandaförare i otäck krasch: ”Kommer må väldigt illa i morgon bitti”

Brady Kurtz ådrog sig en hjärnskakning i dagens match mot Västervik och blir borta på obestämd tid. Foto: Ossian Mathiasson

Vetlandaförare i otäck krasch: ”Kommer må väldigt illa i morgon bitti”

Vetlanda Speedway föll i elitseriepremiären och lämnade Västervik med noll poäng och en tung skada på Brady Kurtz.
– Han åkte på en hjärnskakning så kommer hämma honom framöver, säger Vetlandas lagledare Mikael Wirebrand.

Annons:

Vetlanda har inlett ett nybygge och ses för första gången på väldigt länge inte som någon kandidat till att ta SM-guldet i höst. 

I kvällens elitseriepremiär mot Västervik vägde Mikael Wirebrands unga lag för lätt och föll med 40–50 på Hejla Arena. 

– Det är klart att man inte ska vara nöjd när man förlorar. Vi tappar några poäng under tävlingen där Västervik är bättre än oss på banan. Det finns också detaljer i det vi gör som jag är ganska nöjd med. Det är väldigt enkelt att säga Bartosz Zmarzlik som körde in 15 poäng, säger lagledaren Bartosz Zmarzlik.

Västervik har en helt annan bredd i sitt lag i år jämfört med tidigare säsonger och det var en stark kollektiv insats som bar laget fram till premiärsegern. 

– Det är inte så många lag som kommer åka till Västervik och vinna under året. Vi ska inte vara alltför nedslagna. Vi ska ta med oss förlusten som en förlust men samtidigt ta oss med möjligheterna till att kunna slåss om en bonuspoäng framåt hösten, säger Wirebrand. 

"Kommer må väldigt illa"

I matchens elfte heat ådrog sig Vetlandas australiensare förare, Brady Kurtz, en hjärnskakning när han blev påkörd av Nicki Pedersen, som körde omkull honom. Det slutade med att han inte körde något mer denna kväll – och det är oklart när han kan vara tillbaka.  

– När en speedwayförare säger att han inte kan köra så är det inte bra. Han fick en jättesmäll mot skallen, var rejält omtumlad, likblek och ögonen var darriga. Allt pekar mot en hjärnskakning. 

Hur ser du på incidenten?

– Jag har inte sett några tv-bilder men när domaren utesluter honom så måste det vara tydligt, säger Wirebrand och fortsätter:

– Det finns en hjärntrappa som man ska följa och Brady kommer säkert må väldigt illa i morgon bitti. Efter det får vi se hur han mår dag för dag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt