Annons:

DACKARNA KROSSADE PIRATERNA EFTER DRÖMDEBUTER

Frederik Jakobsen och Artur Czaja tar här en femetta i matchens femte heat. Foto: Ossian Mathiasson

DACKARNA KROSSADE PIRATERNA EFTER DRÖMDEBUTER

Dackarna tog gruvlig revansch efter förra veckans premiärförlust mot Eskilstuna Smederna. I kvällens hemmamatch mot Piraterna gick Målillalaget på knock direkt och vann med mäktiga 51-39. Vaclav Milik och Artur Czaja gjorde sina första insatser i dackevästen och imponerade stort.

Annons:

Redan från start visade Dackarna att man skulle bli svåra att tas med hemma på G&B Arena i kväll. Maciej Janowskis ersättare, Vaclav Milik, klev fram direkt och vann det första heatet och fick med sig Frederik Jakobsen till en 4-2:a.

Det var bara startskottet på en total dominans från hemmalaget. Joel Kling och Artur Czaja körde in en femetta i heat två och när Jacob Thorssell och Oliver Berntzon gjorde detsamma i heat tre ledde hemmalaget med 14-4. Efter att Frederik Jakobsen och Artur Czaja sedan kört in en dubbelseger i heat fem kändes matchen avgjord. Redan då ledde Dackarna med 22-8. 

Avgjorde i tolfte heatet

Piraterna lyckades förvisso stoppa blödningen, men Dackarna var alldeles för bra för att laget från Motala skulle ha skuggan av en chans att komma i kapp. Efter tio heat var hemmalagets ledning uppe i 16 poäng, 38-22.

Inför de fyra sista heaten var Piraterna sedan piskat att ta fyra raka femettor för att få med sig ett oavgjort resultat. Det lyckades laget förstås inte med. Istället säkrade Oliver Berntzon Dackarnas första seger i årets elitserie genom att köra in en tvåpoängare i det tolfte heatet.

Till slut vann hemmalaget matchen med 51-39.

Bara 2 016 åskådare såg kvällens match.

Fakta

Dackarnas poäng i kvällens match:

Vaclav Milik, 10+1

Frederik Jakobsen, 4

Oliver Berntzon, 11+2

Jacob Thorssell, 9

Patryk Dudek, 8+2

Joel Kling, 3

Artur Czaja, 6+2

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt