Annons:

Tidigt toppmöte i Västervik – hoppas att vassa armbågar avgör

Morgan Andersson hoppas att hemmabanan kan avgöra till Västerviks fördel mot Indianerna. Foto: Ossian Mathiasson

Tidigt toppmöte i Västervik – hoppas att vassa armbågar avgör

Västervik Speedway och Indianerna är de enda obesegrade lagen i speedwayens elitserie. På tisdagskvällen möts de i ett tidigt toppmöte på Hejla Arena i Västervik.
– Jag hoppas att hemmabanan, tuffa armbågar och ett bra publikstöd kan fälla avgörandet, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Annons:

Både Västervik och Indianerna kryllar av formstarka förare och lagen har också inlett Elitserien med två raka segrar.

– Det är fortfarande tidigt, men det är klart att vi är nöjda över att ha fyra lagpoäng. Vi har en grym konkurrens i laget och samtliga är i bra form. Detsamma gäller Indianerna. Det är inget snack om att det är två formstarka lag som möts. Det är lite upp till bevis i morgon, säger Morgan Andersson.

Smektala ersätter

Konkurrensen i Västerviks lag gör att Mikkel Bech Jensen, som gjort två bra insatser så här långt, ställs åt sidan. Hans ersättare blir Bartosz Smektala, som missade den senaste matchen på grund av skada.

– Det är en gynnsam situation att kunna ha det så här, men det gäller också att kunna förklara för dem som inte åker varför de inte får göra det. Vi har satt ihop truppen på det här sättet och det visste alla om när de skrev på kontraktet.

”En lagspelare”

Den stora anledningen till att Bech Jensen inte får köra mot Indianerna är att Västervik vill utnyttja möjligheten att kunna köra med Bartosz Smektala på en av de två reservplatserna.

– Jag har inga problem med att ta obekväma beslut. Mikkel är en lagspelare, han kommer att knyta näven och gå vidare, säger Andersson.

Värt att notera är att Västervik har valt att tidigarelägga matchen med en timme och den börjar klockan 18.00.

– Det är för att man ska ha chansen att hinna se både speedwayen och Sveriges match i hockey-VM, säger Morgan Andersson.

Fakta

Laguppställningar:

Västerviks lag: 1) Peter Ljung, 2) Jack Holder, 3) Nicki Pedersen, 4) Peter Kildemand, 5) Krzysztof Buczkowski, 6) Anton Karlsson, 7) Bartosz Smektala.

Indianernas lag: 1) Kenneth Bjerre, 2) Piotr Protasiewicz, 3) Chris Holder, 4) Anders Thomsen, 5) Tai Woffinden, 6) Joel Andersson, 7) Ludvig Lindgren.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt