Annons:

Andersson hyllade laget – men det fanns två saker som oroade

Sam Masters gjorde en stark debut för Västervik. Foto: Ossian Mathiasson

Andersson hyllade laget – men det fanns två saker som oroade

Västervik Speedway gjorde en urstark insats i länsderbyt hemma mot Dackarna från Målilla. 58-32 talar sitt tydliga språk.
– Vi gjorde årets bästa match. Det vi visade i kväll är nästan max alltså, säger Morgan Andersson.

Annons:

Det brukar sägas att hemmalaget kan få en nackdel efter mycket regn och att banan då inte är som den brukar vara. Det gällde definitivt inte Västervik i kväll. Laget var totalt överlägset från start till mål.

– Jag har suttit i traktorn sex timmar i dag. Banan låg under vatten i morse. Det var lite svårt i första sväng och det satte skruv i huvudet på dem (Dackarnas förare). Men vi vet att det inte är så farligt som det ofta kan se ut så det var inga bekymmer, säger Morgan Andersson. 

Tittar inte på bankkontot

Andersson var förstås mycket belåten med laginsatsen. Det var egentligen bara Mikkel Bech Jensen som inte gjorde en riktigt bra match.

– Vi gjorde en jäkligt bra tävling, det är svårt att kunna få ut mer än så här. Killarna startade bra. Det var skönt att vi fick till det så här bra i ett derby och vi hade ju lite revansch att fordra på Dackarna. Samtidigt är det i höst man ska leverera om man är bland de sex lagen som tar sig till slutspel, vilket är vår målsättning.

Positivt för Västervik var att Nicki Pedersen imponerade. Dansken , som haft det lite tungt en tid, tappade inte en enda poäng på sina fem heat.

– Jag vet att när han får problem med fart så är han inte en person som tittar på vad som finns på bankkontot utan han investerar. Han vet också att skaderisken minimeras rätt bra om han kan vinna lite starter och komma loss någon gång. I början av säsongen har det varit lite på liv och död i vissa heat.

Stark debut

I Krzysztof Buczkowskis och Peter Kildemands frånvaro fick Sam Masters chansen i Västervik för första gången den här säsongen. Han tog 6+3 poäng på sina fyra heat.

– Han gjorde det ”görbra”, säger Morgan Andersson, som dessutom räknar med att ha både Buczkowski och Kildemand tillgängliga igen inom kort.

Fanns det då något negativt med kvällens match? Ja, inte rent sportsligt, men:

– Det negativa är att det var 1 000 personer för lite och att det blir dyrt att ta så här mycket poäng.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt