Annons:

Häftigaste kvällen i karriären väntar för Berntzon: ”Rejäl urladdning”

Oliver Berntzon är mitt uppe i en hektisk vecka. Höjdpunkten kommer på lördag, då han gör sin första Grand Prix-start som ordinarie förare. Foto: Stefan Härnström

Häftigaste kvällen i karriären väntar för Berntzon: ”Rejäl urladdning”

På lördag väntar troligen den häftigaste kvällen i Oliver Berntzons speedwaykarriär så här långt. För första gången kliver han då in som ordinarie i en Grand Prix-tävling.
– Klart att det kommer bli speciellt när jag väl kommer dit, säger Oliver Berntzon, som först ska köra bortamatch mot Indianerna med sitt Dackarna i kväll.

Annons:

Trots att Oliver Berntzon snart fyller 26 år får han ses som ett av svensk speedways största framtidshopp. I helgen kliver han för första gången in i ett Grand Prix för att köra hela tävlingen som wildcard-förare. Tidigare har han varit banreserv vid ett par tillfällen, senast i Målilla förra året där han fick hoppa in och vinna ett heat.

Ledig i tio dagar

Men på lördag, i Hallstavik, blir det på riktigt för Oliver Berntzon. Dackarnas stjärna har visat fin form under i stort sett hela säsongen och har bara tappat totalt två poäng i de två senaste elitseriematcherna.

I tisdags körde han med Dackarna hemma mot Rospiggarna, i kväll väntar bortamatch mot Indianerna, i morgon är det GP-träning och på lördag Grand Prix. Här kan vi snacka fullspäckat schema.

– Det är en jäkla vecka, men efter tävlingen på lördag är jag ledig i tio dagar. Nu blir det en rejäl urladdning och så får jag ladda batterierna efter det, säger Oliver Berntzon.

Inga förväntningar

När vi pratade med Berntzon efter Dackarnas match mot Indianerna i tisdags kväll berättade han att han inte har börjat tänka på GP-debuten än.

– Jag har inte tänkt något större på det än. Jag vill inte göra det till något speciellt. Sen är det klart att det ändå är speciellt i och med att det är mitt första GP. Jag har varit i atmosfären tidigare två gånger som reserv, men nu åker jag dit som en av de 16 och ska köra hela tävlingen. Klart att det kommer bli speciellt när jag väl kommer dit. Men först har jag full fokus på matchen mot Indianerna och sen får vi se hur det känns efter GP-träningen på fredag.

Vad har du för förväntningar på dig själv?

– Inga förväntningar alls. För några år sedan hade jag nog haft stora förväntningar på mig själv, men jag kommer gå in i det som att det är en helt vanlig elitseriematch och gå ut med öppet sinne i varje heat och ge allt i fyra varv så får vi se hur långt det räcker. Så har jag gjort vid alla andra matcher i år och det har funkat rätt okej så jag tror att det är den vägen jag ska gå, säger Oliver Berntzon.

Tungt för Indianerna

I kväll kör Dackarna borta mot Indianerna i Kumla. Indianerna kommer till start utan Tai Woffinden och Piotr Protasiewicz. I laget finns bland annat Vaclav Milik, som körde för Dackarna tidigare under säsongen. Milik har ersatt Woffinden under tiden som den sistnämnda går skadad.

– Ska vi rida på någon våg är det att de inte har Tai med sig och att de förlorade hemma förra veckan och fick storstryk borta mot Smederna i tisdags. Förhoppningsvis kan vi vinna lite i början på att vi har bra form och en bra känsla samtidigt som de är lite nere, men tufft kommer det att bli, de är starka hemma, säger Oliver Berntzon.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt