Annons:

Blåslagen och öm – men redo för slutspel:

Oliver Berntzon kraschade i grundserieavslutningen mot Västervik och är rejält blåslagen och öm inför kvartsfinalen mot Indianerna. Foto: Oliver Berntzon och Ossian Mathiasson

Blåslagen och öm – men redo för slutspel: "Varit helt bortdomnad sedan i tisdags"

Oliver Berntzon är alltjämt öm, stel och blåslagen efter förra veckans krasch i Västervik. Dackarnas stjärna är på bättringsvägen och redo för SM-kvartsfinalserien mot Indianerna. 
– Jag har varit helt bortdomnad sedan i tisdags. Det var inte förrän i går som det började gå åt rätt håll, säger Oliver Berntzon. 

Annons:

I förra veckans avslutande grundseriematch mellan Västervik och Dackarna var Oliver Berntzon inblandad i en otäck krasch då Västerviks Mikkel B Jensen körde in i hans bakhjul. Berntzon föll till marken, reste sig efter några minuter, grimaserade, haltade ut mot depån och körde ett heat till som han vann innan han avbröt tävlingen. 

"Börjat få tillbaka känseln i höften"

I går publicerade Berntzon en bild på sociala medier som visade hans blåmärkesprydda högersida av kroppen. Trots att han är öm och stel så kom han med positiva nyheter till kvartsfinalen mot Indianerna. 

– Det är stelt och smärtsamt men det är väl så det är ibland i den här sporten. Det är sådant som ingår. Så fort känseln började komma tillbaka så blev det helt annorlunda när jag stretchade ut både höft och rygg. Jag håller igång blodflödet för att påskynda återhämtningsprocessen och det tar inte emot lika mycket längre. Jag tror att det kommer funka bra i morgon, säger Oliver Berntzon och fortsätter:  

– Jag har börjat få tillbaka känseln i höften. Jag landade på höftbenet på högersidan så rumpa, höft och ländrygg har varit helt bortdomnat sedan i tisdags. Som jag har fått reda på i efterhand av fysioterapeuten så sitter det nervknutar i höftbenet som kopplar ihop alla nerver. Det är därför hela högersidan har domnat bort. 

Han bet ihop och körde en speedwaymatch i den polska andraligan i torsdags med 7+1 poäng som facit. 

– Det gick väl okej men det blev tyvärr värre efter matchen. Jag vet inte om det var det smartaste jag har gjort men nu är det i alla fall gjort. Jag hade inte så stora smärtor under heaten. Det var värst efteråt. Jag körde utan känsel i höft, rumpa, rygg och var väldigt stel. Det gör att man inte kan röra sig så bra som man vill på cykeln. Det hindrade mig lite. 

Przedpelski gör sin första match

Dackarna kommer till tisdagens match i Kumla utan sina två GP-stjärnor Maciej Janowski och Patryk Dudek samtidigt som Pawel Przedpelski kommer in i startsexan. Indianerna mönstrar starkast möjliga lag med bland annat GP-förarna Max Fricke och Niels-Kristian Iversen och formstarke Jonas Jeppesen.

– Jag har en bra känsla. Klart att det kommer bli tufft. De flesta i vårt lag har bra form. Det är skönt att vi har fått in Pawel som jag tror kommer göra ett bra jobb och leverera poäng. Vi behöver förare som tar poäng i ett slutspel om vi ska kunna gå vidare. Sedan är det klart att vi andra måste ta våra poäng.

Hur ser du på att varken Janowski eller Dudek är med?

– Det får Peter Karlsson och kompani sköta. Jag kan väl gissa på att det har att göra med att de har GP och slutspel i Polen som gör att de inte vill lägga fokus på det svenska slutspelet. 

Vad talar för att Dackarna går vidare till semifinal?

– Topp fyra-förarna har plockat poäng varje match och har skaplig form samtidigt som vi får in Pawel som har varit bra. Han var väl inte superbra under de sista matcherna i Polen men han håller hög klass. Jag tror att han kommer leverera bra med poäng för oss på tisdag och onsdag. 

"Får inte åka fritt och mangla in poäng"

Att få med sig ett bra resultat från Kumla och hålla koll på Indianernas stjärnor är av stor vikt, enligt Berntzon. 

– Vi måste se upp med deras toppar på deras hemmabana. Vi får inte släppa iväg Iversen, Jeppesen och Fricke så de får åka fritt och mangla in poäng. Får vi med oss ett skapligt resultat så ska vi kunna slå spiken i kistan i Målilla.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt