Annons:

Kildemand tog bara en poäng i förlustmatchen:

Bara en poäng för Peter Kildemand blev det mot Indianerna. Nu kan han petas kommande match.

Kildemand tog bara en poäng i förlustmatchen: "Får titta över det"

En poäng från Peter Kildemand. Det håller förstås inte om Västervik ska kunna vinna borta mot Indianerna.
– Han sliter hårt, men vi fordrar mer än en eller två poäng, säger lagledaren Morgan Andersson.

Annons:

Ibland överdrivs snacket om små marginaler i sportens värld. Mellan Indianerna och Västervik speedway var det dock på riktigt ytterst små marginaler som blev avgörande.

Matchen var jämn hela vägen och Västervik såg ut att knäcka Indianerna efter 14 heat. Krzysztof Buczkowski och Nicki Pedersen ordnade en femetta – och för första gången i matchen var Västervik i ledning, 43-41.

Ett oavgjort sistaheat skulle ta samtliga tre poäng (inklusive bonusen) hem till Västervik. 4-2 för hemmalaget hade inneburit ett omkörningsheat om bonuspoängen. 

Men det blev i stället det värsta för Västerviks del. Indianernas Tai Woffinden och Piotr Protasiewicz fixade en femetta åt hemmalaget mot Peter Ljung och Jack Holder. Indianerna vann med 46-44 och lade beslag på alla tre poäng.

– Visst är det tungt, det är minsta möjliga marginal. Det är en placering det handlar om på 15 heat. Det är nära att Holder får stopp, i stället får han en åktur och det blir 5-1 för dem. Det är lite stolpe ut, men vi får hoppas på stole in senare, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson. 

"Får ta med oss det positiva"

Matchen svängde ordentligt fram och tillbaka hela vägen fram tills kvällens allra sista kurva. 

– Vi försökte hitta rätt hela tiden med setupen på förarna för banans karaktär ändrades hela tiden. Det var jobbigt också, för Chris (Holder) och Tai (Woffinden) var outstanding tills vi fick tag på Chris i 14:e. Då hade vi hoppats hålla ihop en 3-3 i sista, så det var tungt. Det är väldigt små marginaler.

Morgan Andersson var ändå positiv med stora delar av matchen.

– Vi får ta med oss det positiva, det var ett stort steg framåt jämfört med de två tidigare matcherna. De flesta gör en riktigt bra match. Nicki hade ett knallhårt första heat, men avslutade bra. Det är första gången Jack (Holder) åker här, men han gör det bra. Buczkowski kör också bra, men vi måste få med hela gänget. 

Kildemand petas?

Någon som verkligen inte levererade var danske stjärnan Peter Kildemand. Han fick bara med sig en poäng på sina tre heat.

– Det är inte vad vi förväntar oss, vi får titta över det till nästa omgång.

Kan det bli så att du petar honom?

– Visst kan det bli så, men det får vi ta sen. Jag har inte analyserat det än. 

Vad säger han själv?

– Vi har inte gått in något djupare i det än, det är för tidigt. Men han sliter hårt där ute, men vi fordrar mer än en eller två poäng förstås.

Vad ser du för alternativ?

– Det är för tidigt att säga, men vi har en bred trupp.

Nicki Pedersen, Krzysztof Buczkowski, Peter Ljung och Jack Holder tog alla nio poäng. Bartosz Smektala fick ihop fem och Anton Karlsson två. Kildemand stannade alltså på en. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt