Annons:

Kildemands gruvliga revansch:

Peter Kildemand tog skön revansch på torsdagen.

Kildemands gruvliga revansch: "Förhoppningsvis får jag lite självförtroende"

Han har varit bortplockad och ifrågasatt. Då visade Peter Kildemand att han kan hålla en väldigt hög nivå. 13 poäng blev det för dansken när Västervik avancerade till semifinal.
– Förhoppningsvis kan det ge mig lite självförtroende, säger dansken.

Annons:

Peter Kildemand är före detta ordinarie GP-förare och förstås en förare Västervik hoppats ska leverera vecka efter vecka. Men det har varit en tung säsong för dansken, som blivit både ifrågasatt och petad i Västervik.

I den andra semifinalen mot Indianerna fick han gruvlig revansch – och visade Morgan Andersson att det var helt rätt att ta ut honom i laget igen.

– Det är ingen hemlighet, det har verkligen varit tufft för mig. Jag har försökt med lite grejer och har varit tvungen att blicka framåt och göra vad jag kan för att resten av säsongen ska bli bra. Jag kan bara göra allt jag kan, säger Peter Kildemand. 

Vad kan den här insatsen betyda för dig?

– Det har varit tufft, så är det bara. Jag är glad att jag kunde göra det så bra här i dag. Förhoppningsvis ger det mig självförtroende och en ny boost inför fortsättningen.

"Alla var påkopplade"

Kildemand fick ihop 13 poäng och tog en extremt viktig heatseger i det 14:e heatet. Men han ville helst hylla laginsatsen efteråt.

– Jag skulle säga att det var laginsatsen som avgjorde. Alla var påkopplade, alla gjorde vad de skulle, det var grymt. Vi får vara glada att vi hade Smektala (Bartosz) på reserven, han gjorde det så bra. Men alla tog poäng, alla hjälpte varandra, alla delade information om inställningar och banan. Det var en härlig lagseger.

Västervik vann dubbelmötet med 91-89 efter den imponerande upphämtningen på hemmaoval.

– Det var tufft, vi hade tio poäng att hämta igen och vi visste att det skulle bli tufft från början. Jag är jätteglad över vår insats nu. 

Vad tänker du om semifinalen?

– Det blir tufft oavsett, jag hoppas nog på Målilla (Dackarna), men det blir tufft hur som helst. Vi får se vad som händer och ta det därifrån.

Fotnot: Intervjun med Peter Kildemand gjordes innan Dackarna avslöjat sitt semifinalval.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt