Annons:

Karlsson vill vinna i Västervik:

Morgan Andersson och Peter Karlsson gör upp om en finalplats i speedway. Foto: Ossian Mathiasson

Karlsson vill vinna i Västervik: "Tar fram storsläggan nästa vecka"

Förra året gick Dackarna till final efter semifinalsegern mot Västervik. Även i år möts lagen och Peter Karlsson är förväntansfull inför det heta derbyt.
– Vi måste hålla nere siffrorna i morgon och ta fram storsläggan nästa vecka. Vi vet att vi kan gå till ett avgörande på hemmaplan, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Annons:

Västervik svarade för en minst sagt imponerande vändning i SM-kvartsfinalen mot Indianerna då de vände ett underläge med tio poäng från första mötet och saknade Nicki Pedersen, Jack Holder och fick Anton Karlsson skadad efter en krasch i femte heatet. 

"Får inte ta nollpoängare"

Dackarna, som vann grundserien och fick välja semifinalmotståndare, tog Västervik medan grundserietvåan Vetlanda för regerande svenska mästare Smederna i den andra semifinal. 

– Det är verkligen något som vi har sett fram emot. Vi fick chansen att välja Västervik och det kryddar lite extra. Det lockar med ett derby och det kommer bli en höjdpunkt på årets säsong. Det drar mycket publik och förhoppningsvis blir det bra speedway, säger Peter Karlsson, lagledare i Dackarna. 

Vad måste klaffa för att ni ska avancera till SM-final?

– Att alla förare från ett till sju tar poäng så att de är bakom oss. Vi får inte ta nollpoängare och tar vi några heatsegrar så ser det bra ut, säger Peter Karlsson. 

Dackarnas förare kommer från en lyckosam helg där Maciej Janowskis GP-seger sticker ut. Även Piotr Pawlicki tog 13 poäng i den polska högstaligan. 

– Överlag är vi nöjda med formen på förarna men allt handlar om dagsform.  Man vet aldrig, föraren och maskinmaterialet ska fungera. Det är inte årets lättaste bortamatch i Västervik. De har ett jämnstarkt lag där det finns kvaliteter på samtliga nummer i stort sett. Vi matchar dem rätt bra på alla positioner. 

"Har inte varit så glad på länge"

När Dackarna mötte Västervik på bortaplan i juni blev det storstryk (32–58) och trots att Dackarna tog revansch på G&B Arena lyckades de inte lägga beslag om bonuspoängen. Dackarna kommer till morgondagens match med ett starkare lag än vad de hade i vårmötet.

– Vi vill vinna matchen, i alla fall jag. Jag åker inte 35 mil för att förlora. Alla våra förare reser också mycket, jag är helt säker på att de inte vill förlora. Alla poäng är viktiga i en tävling över 30 heat, säger Karlsson och fortsätter:

– Vi har fungerat bra på sistone. Västervik blir ett tufft test och klarar vi det så väntar en ännu bättre godbit. Nu vill vi köra final och står man i final så vill man vinna den.

Joel Kling kommer in som ersättare till Frederik Jakobsen, vad har han sagt?

– Han ser fram emot uppgiften, han har inte varit så glad på länge.

Karlsson går på behandlingar

Morgan Anderssons Västervik är i semifinal efter en grym insats mot Indianerna och han lägger över favoritskapet på Målillaklubben. 

– Vi möter storfavoriten och grundseriens seriesegrare. På upptaktsträffen inför säsongen var Dackarna topptippat och har infriat förväntningarna. De har blivit starkare som lag och med Piotr (Pawlicki) i laget så har de mer stabilitet, säger Morgan Andersson.

Vad kommer du säga till dina förare?

– Vi får trycka på lite saker, att vi gjorde en bra hemmamatch mot dem i juni och vann stort. Dackarna har ett komplett lag så vi får slå i underläge. Vi gjorde det bra i torsdags, säger han och fortsätter. 

– Vi var och högg på Dackarna i semifinalen förra säsongen och vet att vi kan leverera i Målilla. Vi måste göra två hundraprocentiga matcher. Nu saknas Nicki och då måste alla förare steppa upp för honom. Rune (Holta) blir en nyckelförare från reservplats och Kildemand (Peter) visade att han vill ha en plats i laget efter torsdagen. 

Hur mår Anton Karlsson efter kraschen?

– Han mår förhållandevis bra och målsättningen är att han kan köra, annars är det Joel Larsson och John Lindman som står på tur. Vi kör fullt med behandlingar för att mjuka upp Antons överkropp. 

Hur mycket publik hoppas du på i morgon?

– Över 3 000 personer vore bra. Vi behöver bra stöd och de som inte tittade i torsdags missade något. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt