Annons:

Lagledarna Morgan Andersson, Västervik Speedway, och Peter "PK" Karlsson, Dackarna, blickar fram emot en jämn derbydrabbning i Målilla i morgon tisdag. Arkivbild. Foto: Ossian Mathiasson

Lagledarna taggade inför derbydramat – "Vi måste ha en klockren dag"

Anders Thomsen bad om ledigt och Jason Doyles medverkan är ytterst osäker.
– Vi måste ha en klockren dag om vi ska rå på Dackarna i morgondagens derby, säger Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson.

Annons:

Knappt har Bauhausligan i speedway hunnit börja innan den är slut. I morgon, tisdag, körs den näst sista omgången i speedwayens högsta serie, och då tar tabellsexan Dackarna emot femman Västervik.

En vecka senare möts de igen, fast då i Västervik.

Upplägget med dubbelmöte i de två avslutande omgångarna är skapat för att det ska köras åtta omgångar och alla lag få lika många hemma-, respektive bortamatcher.

Positiv trend det viktigaste 

Nytt för i år, detta speciella coronaår, är att samtliga lag går direkt till kvartsfinal. Lagen på de fyra första platserna möter något av lagen på plats 5-8 i bäst av två matcher. Segrarna där är klara för semifinal.

Men hur stor är vikten av att komma topp fyra egentligen?

– Det som är viktigast är att vara inne i en bra trend. I och med att det är som det är, så vet man ändå ingenting om hur lagen kommer att formeras när man väl kliver in i slutspelet, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

"Kommer bli en jämn historia"

Dackarnas dito, Peter ”PK” Karlsson, är inne på samma spår:

– Dels att ha med sig känslan av segrar, dels att vara skadefri. Det är alltid avgörande – inte minst ju längre in i säsongen du kommer då matcherna blir tajtare och allt viktigare.

– För oss är det även viktigt att vara fläckfria på hemmaplan. Nu torskade vi visserligen senaste, men i morgon kör vi med tänkt lag för första gången på tre matcher. Om man jämför lagen på papperet så tror jag att det kommer bli en jämn historia, säger Peter Karlsson.

Dackarna håller kassören nöjd 

I Dackarna, som har två raka förluster i ryggen, är Fredrik Jakobsen tillbaka i laget igen efter att ha stått utanför ett par veckor på grund av personliga skäl.

– Vi är väldigt glada över det. Det lag vi kör med i morgon gick jättebra i inledningen, och därefter har vi saknat Frederik ett par gånger och Oliver (Berntzon) i en match, säger Peter Karlsson.

Hur gick tankarna kring Patryk Dudek och Pawel Przedpelkis eventuella medverkan?

– Vi har en väldigt stark bänk, men nu är de just det – en bänk. I och med att vi inte får plocka in någon publik så kör de inte, och samtidigt håller vi kassören nöjd. Det är väldigt viktigt att vi håller ekonomin tajt i dessa tider, sedan får vi se hur det blir framöver, säger Peter Karlsson.

Tunga pjäser saknas 

I Västerviks lag saknas definitivt Anders Thomsen, som har fått ledigt inför den kommande GP-tävlingen dit han erhållit ett wild card.

Missar matchen gör sannolikt också lagets stora stjärna, Jason Doyle.

– Hans medverkan är ytterst osäker. Dels känner han sig krasslig, dels har han ett väldigt hektiskt schema i Polen. Man kan inte säga att vi direkt har haft tur med inställda och flyttade matcher där, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

– Om Jason inte kan vara med så plockar vi inte in någon annan förare, utan kör riders replacement för honom.

"Måste ha klockren dag"

I övrigt i Västervik är John Lindman sjuk och Noel Wahlqvist har ännu inte kastat gipset.

– Meningen var att både Thomsen och Doyle skulle ha kört den här matchen. Nu blir det en extra utmaning för övriga förare, och de får chansen att visa att de vill vara med. Vi måste ha en klockren dag om vi ska rå på Dackarna, säger Morgan Andersson.

Laguppställningarna:

Dackarna
1) Jacob Thorssell
2) Joel Kling
3) Frederik Jakobsen
4) Hans Andersen
5) Oliver Berntzon
6) Avon Van Dyck
7) Theo Johansson.

Västervik
1) Linus Sundström
2) Mikkel B Jensen
3) Sam Masters
4) Mads Hansen
5) Jason Doyle
6) Anton Karlsson
7) Alex Johansson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt