Annons:

Morgan Andersson kan tacka Peter Ljung, Jack Holder och Bartosz Smektala för att semifinalen är vid liv. Foto: Ossian Mathiasson

Andersson efter upphämtningen: "Var tvungna att stoppa blödningen"

Jack Holder, Peter Ljung och Bartosz Smektala. Det är anledningen till att semifinalen mot Dackarna fortfarande lever för Västervik speedway.
– Det är tre gubbar som håller oss kvar i matchen, säger lagledaren Morgan Andersson efter 44-46.

Annons:

I paus såg semifinalfesten ut att vara helt förstörd. Dackarna ledde med 14 poäng och det var klasskillnad dittills på Hejla Arena.

Men Västervik gjorde en mäktig upphämtning efter paus och krympte avståndet till två poäng.

– Det lever, så är det. Vi gör en bra avslutning och det var ett måste, för det blödde bra ett tag där med 14 pinnar, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Vad tänkte du där och då?

– Att vi behövde stoppa blödningen så fort som möjligt och köra med det snabbaste för dagen. Man ska komma ihåg att vi möter ett jävligt komplett lag. 

"Bara att lyfta på hatten"

Västervik lyckades få stopp på Dackarnas största stjärnor, men då klev andra förare fram.

– Vi fick hejd på deras världsstjärnor, men då ploppade det upp andra. Jag tänker på Gomolski (Kacper, två heatsegrar reds.anm) bland annat. 

Vad hände i början?

– De kom ut bättre än oss i första sväng. Vi gjorde bort oss en del, var för påslagna och i stället för att vika av och komma innanför följde vi med upp hela tiden. Dackarna satte det i system och där åkte vi dit. Det är bara att lyfta på hatten. 

Trio räddade Västervik

Men Västerviks avslutning var strålande. Efter paus vann hemmalaget med tolv poäng – och gav semifinalen som såg död ut nytt liv.

– Nu finns det en chans, det är a och o förstås. Kommer vi bara rätt in i det, får lite nerv och kanske kan läsa av banan på samma sätt som de gjorde i dag så kan det gå.

Hur stora chanser ger du er?

– Det spekulerar jag inte i. Vi pressade dem i Målilla förra året. Ett 4-2-heat så är det oavgjort.

Det är tack vare trion Jack Holder, Peter Ljung och Bartosz Smektala matchen lever. Tillsammans tog de 36 av Västerviks 44 poäng.

– Det är små marginaler, men det är tre gubbar som håller oss kvar i matchen. Några stycken måste upp, så är det. Men vi är vid liv och ser fram emot tisdag. 

Rune Holta hade det tufft från reserven och nyförvärvet plockade bara två poäng.

– Han får inte till det på hemmaplan. Det är ett måste för oss om vi ska kunna prestera. Allt gick ut på att hitta en förare till matchen i Kumla, det var det allt gick ut på.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt